Rusia testează un vaccin anti-COVID-19 destinat animalelor domestice, inclusiv nurcilor

Rusia testează un vaccin anti-COVID-19 destinat animalelor domestice, inclusiv nurcilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 dec 2020

Rusia se apropie de finalizarea studiilor clinice asupra unui vaccin COVID-19 destinat animalelor domestice și nurcilor și estimează că procesul de obținere a avizelor legale va începe în februarie, conform autorității sanitar-veterinare din Rusia, informează luni Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Centrul Federal pentru Sănătatea Animalelor a început să dezvolte vaccinul în primăvară, după ce autoritățile au stabilit că virusul ar putea fi transmis de la oameni la unele animale domestice, scrie Agerpres.

Guvernul ceh interzice cafeaua la pachet din cauza pandemiei CITEȘTE ȘI Guvernul ceh interzice cafeaua la pachet din cauza pandemiei

Rusia a devenit prima țară care a aprobat un vaccin destinat oamenilor - Sputnik V - în luna august, și se află în proces de administrare a acestuia la nivel național. Peste 150.000 de persoane au fost deja vaccinate.

Vaccinul rusesc destinat animalelor vizează în special iepurii, nurcile și pisicile.

Studiile clinice se vor încheia în ianuarie, iar procesul de aprobare va începe, probabil, la sfârșitul lunii februarie, după cum a declarat pentru Reuters Iulia Melano, asistentă a directorului Autorități Federale Sanitar-Veterinare din Rusia, Rosselkhoznadzor.

viewscnt
Afla mai multe despre
anti-covid-19
nurci
vaccin