Tranzacție: Proprietarul Astra Rail Industries Arad se extinde în Turcia

Tranzacție: Proprietarul Astra Rail Industries Arad se extinde în Turcia
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 10 aug 2018

Greenbrier-AstraRail, subsidiara europeană a grupului american The Greenbrier Companies, din care face parte și producătorul român de vagoane Astra Rail Industries din Arad, s-a extins în Turcia prin achiziția unei participații de 68% din acțiunile producătorului de vagoane Rayvag din Adana, sudul Turciei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Rayvag Vagon Sanayi ve Ticaret, denumirea completă a companiei turce, a fost înființată în 2007 de omul de afaceri Asim Süzen. Süzen va păstra o participație de 32% la Rayvag și va continua să conducă operațiunile companiei.

CEZ atacă decizia prin care Bulgaria a interzis vânzarea subsidiarelor grupului către o companie locală, tranzacție care a dus la demisia unui ministru. Electrica - interesată de active CITEȘTE ȘI CEZ atacă decizia prin care Bulgaria a interzis vânzarea subsidiarelor grupului către o companie locală, tranzacție care a dus la demisia unui ministru. Electrica - interesată de active

Greenbrier-AstraRail s-a format în 2016, prin fuziunea activităților europene ale Greenbrier cu Astra Rail Managament, proprietarul Astra Rail Industries Arad, într-o tranzacție de peste 60 milioane de euro. Pe lângă operațiunile din România, Greenbrier-AstraRail este prezentă cu două unități de producție și un atelier de reparații în Polonia, la Świdnica, Olawa și, respectiv, Tarnobrzeg.

Astra Rail Industries, companie fondată în urmă cu peste 130 de ani, are trei fabrici, la Arad (Astra Vagoane), Turnu Severin (ARI Severin, anterior Meva) și Caracal (ARI Caracal, anterior Romvag).

Compania, cu circa 2.400 de angajați, a trecut pe pierdere anul trecut, cu un rezultat negativ de 1,25 milioane de lei, comparativ cu un profit net de 54,12 milioane de lei în 2016, în condițiile în care afacerile au scăzut de la peste 704 milioane de lei la sub 495 milioane de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
greenbrier astra rail
rayvag
turcia
achizitie
tranzactie