Ucraina se pregătește să atace Peninsula Crimeea de la Marea Neagră, anexată de Rusia în 2014

Ucraina se pregătește să atace Peninsula Crimeea de la Marea Neagră, anexată de Rusia în 2014
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 iul 2022

Ucraina se pregătește să atace Peninsula Crimeea de la Marea Neagră, anexată de Rusia în 2014, precum și Flota Rusă de la Marea Neagră staționată acolo, potrivit unui oficial guvernamental ucrainean, citat de agenția DPA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Primim capabilități anti-navă și mai devreme sau mai târziu vom viza flota", a declarat unul dintre vice-miniștrii ucraineni ai apărării, Volodîmîr Havrîlov, pentru ziarul The Times în timpul unei vizite la Londra. "Rusia va trebui să părăsească Crimeea dacă ei doresc să existe ca țară", a adăugat el, arată Agerpres.

Erdogan amenință din nou să ”înghețe” aderarea Suediei și Finlandei la NATO CITEȘTE ȘI Erdogan amenință din nou să ”înghețe” aderarea Suediei și Finlandei la NATO

Potrivit lui Havrîlov, recăpătarea Insulei Șerpilor, ocupată de Moscova la începutul invaziei, a fost un prim pas. "Suntem gata să-i luăm la țintă peste tot în Marea Neagră, dacă avem această capacitate", a adăugat el.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a reacționat spunând că remarcile lui Havrîlov confirmă necesitatea "operațiunii militare speciale", denumirea oficială a războiului în Rusia și care urmărește, printre altele, "denazificarea" și "demilitarizarea" Ucrainei.

Militarii ruși au sustras softurile de la Centrala de la Cernobîl, având suspiciunea că aici se produce armament nuclear CITEȘTE ȘI Militarii ruși au sustras softurile de la Centrala de la Cernobîl, având suspiciunea că aici se produce armament nuclear

Potrivit secretarului de presă prezidențial rus, astfel de declarații ce conțin "pretenții asupra teritoriului Rusiei vorbesc încă o dată despre corectitudinea operațiunii speciale".

"Numai prin astfel de mijloace Ucraina poate fi eliberată de asemenea reprezentanți ai conducerii", a mai declarat Peskov, potrivit agenției oficiale de presă ruse TASS.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
ucraina