Ucraina și-a închis temporar granița cu România

Ucraina și-a închis temporar granița cu România
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 nov 2022

Lipsa de energie electrică, după bombardamentele masive lansate miercuri de Rusia asupra Ucrainei, a obligat autoritățile de la Kiev să închidă punctele de trecere a frontierei cu România și Ungaria, a anunțat Serviciul de Stat al Frontierelor din Ucraina (SEF), citat de agenția EFE.

Urmărește-ne și pe Google News

Decizia de închidere a unei frontiere, chiar și temporar, este extrem de rară.

SEF a informat că posturile de control de la frontierele cu România și Ungaria nu funcționează, potrivit agențiilor de presă ucrainene, arată Agerpres.

VIDEO Premierul britanic Rishi Sunak s-a întâlnit cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, în prima sa vizită la Kiev de la preluarea funcției CITEȘTE ȘI VIDEO Premierul britanic Rishi Sunak s-a întâlnit cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, în prima sa vizită la Kiev de la preluarea funcției

„Din cauza lipsei de electricitate, înregistrarea persoanelor și vehiculelor nu se desfășoară la punctul de control Solotvino, la frontiera cu România, nici la posturile de control din Kosino (Koson) și Dzvinkove, la frontiera cu Ungaria”, a transmis SEF.

UPDATE ora 19.26 Mai multe persoane așteaptă la Punctul de Trecere a Frontiere Sighetu Marmației pentru a trece în Ucraina, însă documentele nu pot fi prelucrate din cauză că partea ucraineană nu este alimentată cu electricitate. Prefectura Maramureș anunță că oamenii vor primi sandwich-uri și ceai cald, iar cei care doresc pot beneficia de cazare în zonă.

Prefectura Maramureș a anunțat că în Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației se află mai multe persoane care doresc să se deplaseze în Ucraina.
 
”Acestea nu pot ieși din țara noastră, deoarece punctul de trecere a frontierei din Ucraina nu este alimentat cu energie electrică și nu se pot prelucra în sistem documentele de călătorie. În urma intervenției prefectului Rudolf Stauder, persoanele aflate în Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației vor primi de la autoritățile române sandwich-uri și ceai cald”, a precizat sursa citată.
 
De asemenea, până la rezolvarea problemelor de alimentare cu energie electrică din frontiera ucraineană, persoanelor care doresc li se oferă găzduire în spații de cazare din zonă, unde vor fi transportați de către pompierii militari, însoțiți de voluntari și traducători, a mai transmis Prefectura.

Atacul cu rachete la care a fost supusă miercuri Ucraina, care a afectat 16 regiuni din această țară și pe care Rusia l-a concentrat îndeosebi asupra infrastructurii energetice, a provocat o pană de curent de proporții, care a afectat aproape întreaga țară.

În fapt, capitala Kiev era în dimineața zilei de joi fără curent electric în 70% din locuințe și aprovizionarea cu apă potabilă se făcea doar parțial.

Rusia - Vânzările de mașini se prăbușesc la un nivel record, Putin intervine în prețuri CITEȘTE ȘI Rusia - Vânzările de mașini se prăbușesc la un nivel record, Putin intervine în prețuri

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat miercuri noapte, după bombardamentele ruse, că situația din Kiev și din alte orașe ucrainene este „foarte dificilă” din cauza lipsei de curent și că va dura ceva până va fi reluată alimentarea cu energie electrică. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
granita