Un popular scriitor polonez, pus sub acuzare pentru că l-a jignit pe președintele Duda

Un popular scriitor polonez, pus sub acuzare pentru că l-a jignit pe președintele Duda
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 mar 2021

 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Scriitorul și jurnalistul polonez Jakub Zulczyk este pus sub acuzare pentru că l-a jignit pe președintele Andrzej Duda într-o postare pe Facebook și riscă o pedeapsă cu până la 3 ani de închisoare, scrie BBC.

Într-un mesaj publicat în luna neoimrbie pe rețeaua de socializare, Zulczyk l-a numit „cretin” pe Duda, pentru că nu înțelege procesul electoral din Statele Unite.

Prin eMAG Ads, antreprenorii își pot promova produsele la peste 500.000 de potențiali clienți CITEȘTE ȘI Prin eMAG Ads, antreprenorii își pot promova produsele la peste 500.000 de potențiali clienți

În Polonia, insultarea liderilor de stat și a religiei este o infracțiune penală, scrie News.ro.

După ce presa americană a anunțat victoria lui Joe Biden în alegeri, pe 7 noiembrie, președintele Duda a scris pe Twitter: „Felicitări lui Joe Biden pentru o campanie prezidențială de succes. În timp ce așteptăm nominalizarea Colegiului Electorilor, Polonia este hotărâtă să întrețină parteneriatul strategic la nivel înalt și de calitate cu SUA pentru o alianță și mai puternică”.

Referindu-se la acest mesaj, Zulczyk a scris pe Facebook că a studiat politica SUA cu interes și că nu a auzit vreodată de „nominalizarea Colegiului Electorilor”.

Virtual Private Server (VPS) – soluția de la Vodafone care vă permite să configurați mașinile virtuale în funcție de propriile nevoi CITEȘTE ȘI Virtual Private Server (VPS) – soluția de la Vodafone care vă permite să configurați mașinile virtuale în funcție de propriile nevoi

„Joe Biden este al 46-lea președinte al SUA. Andrzej Duda e un cretin”, a scris el.

Procurorii au spus că acest text a fost „ofensator” și „inacceptabil”. Zulczyk a transmis că a aflat din presă despre acuzația adusă lui.

Autor popular în Polonia, romanul din 2014 al lui Zulczyk, „Blinded by the Lights”, a fost adaptat în serial de HBO Europe.

Cargus, soluția de servicii personalizate pentru afacerea ta! CITEȘTE ȘI Cargus, soluția de servicii personalizate pentru afacerea ta!

În Polonia sunt în vigoare 9 legi referitoare la insultă, inclusiv una care face referire la simbolurile de stat, și toate prevăd posibile pedepse cu închisoarea. Există riscul de a fi condamnat nu doar pentru insultarea steagului polonez, ci și a celor străine.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
andrzej duda
jakub zulczyk