Ungaria accelerează modernizarea forțelor sale armate

Ungaria accelerează modernizarea forțelor sale armate
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 iul 2022

Ungaria va primi 44 de tancuri noi Leopard 2A7, în cadrul demersurilor de modernizare a forțelor sale armate, a afirmat ministrul ungar al apărării, Kristof Szalay-Bobrovniczky, la o ceremonie militară desfășurată în orașul Tata din vestul țării, transmite MTI.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Primul tanc va sosi în iunie anul viitor, în timp ce prima tranșă din cele 24 de "mult așteptate" obuziere autopropulsate PzH 2000 vor ajunge în Ungaria înainte de sfârșitul anului în curs, a precizat ministrul.

VIDEO Marina rusă a primit cel mai lung submarin cunoscut din lume CITEȘTE ȘI VIDEO Marina rusă a primit cel mai lung submarin cunoscut din lume

Ungaria accelerează modernizarea forțelor sale armate "în lumina actualei situații", a menționat responsabilul ungar, notând că guvernul a înființat recent un fond al apărării pentru a asigura că aceste eforturi continuă în ritm susținut, "în pofida inflației generate de război și a dificultăților economice globale", scrie Agerpres.

Kristof Szalay-Bobrovniczky a mai amintit că săptămâna trecută guvernul ungar a decis să acorde personalului militar "o majorare salarială excepțională, de un nivel fără precedent comparativ cu ultimele decenii".

Ministrul ungar a mai spus, referitor la recenta decizie de a crește nivelul de alertă militară, că soldații "trebuie să se afle acolo unde este cea mai mare presiune", și anume în prima linie de apărare a țării.

"Soldații noștri vor ieși din cazarme pentru a se pregăti și își vor aloca cea mai mare parte a timpului și energiei exercițiilor militare", a asigurat el, insistând în același timp că "războiul nu poate reprezenta niciodată un obiectiv". "Trebuie să ne concentrăm pe prevenirea lui", a adăugat ministrul ungar al apărării.

Acesta a atenționat pe de altă parte că "nu se întrevede deocamdată sfârșitul războiului dintre Rusia și Ucraina" și "trebuie întărită securitatea Ungariei, deoarece pentru pace este nevoie de putere".

viewscnt
Afla mai multe despre
ungaria
leopard 2a7