Ungaria: Legea „Stop Soros” ar putea fi printre primele aprobate de noul Parlament

Ungaria: Legea „Stop Soros” ar putea fi printre primele aprobate de noul Parlament
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 apr 2018

Una dintre primele legi care vor fi aprobate de noul Parlament ar putea fi cea care oferă guvernului posibilitatea de a interzice ONG-urile care susțin migrația și reprezintă „o amenințare la securitatea națională”, a declarat un purtător de cuvânt al Fidesz, partidul condus de Viktor Orban și care a câștigat cele mai multe voturi la alegerile de duminică, scrie The Independent.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Noua legislație, supranumită „Stop Soros” de guvern înainte de vot, face parte din campania anti-imigrație a lui Orban care îl are ca țintă pe omul de afaceri ungar stabilit în SUA, George Soros. Acțiunile sale filantropice au ca scop susținerea valorilor liberale și granițele deschise, scrie News.ro.

„După ce este format Parlamentul la sfârșitul lui aprilie, la începutul lui mai în sesiunea parlamentară vom începe munca necesară intereselor țării, care ar putea fi chiar pachetul de legi Stop Soros”, a declarat purtătorul de cuvânt al Fidesz la postul național de radio.

Printre măsurile care ar urma să fie implementate se numără și înregistrarea obligatorie a ONG-urilor care „susțin imigrația ilegală”, o taxă de 25% pentru donațiile externe primite de astfel de ONG-uri și ordine de restricție pentru activiști prin care le este interzis să ajungă la granițele UE din Ungaria. Aceste granițe au fost întărite  în 2015 în timpul crizei migranților.

Averile cumulate ale celor mai bogați oameni din Rusia au scăzut cu 16 miliarde de dolari după noile sancțiuni americane CITEȘTE ȘI Averile cumulate ale celor mai bogați oameni din Rusia au scăzut cu 16 miliarde de dolari după noile sancțiuni americane

Orban a declarat înainte de alegeri că are informații că anumiți activiști sunt plătiți de Soros.

„Știm numele celor implicați și cum lucrează pentru a transforma Ungaria într-o țară a migranților. De aceea am creat proiectul de lege Stop Soros care definește imigrația ca fiind o problemă de securitate națională”, a precizat Orban.

După numărarea a 99% dintre voturi, datele Biroului Electoral Central arată că Fidesz a câștigat 133 de locuri din 199 disponibile în Parlament, în timp ce gruparea naționalistă Jobbik se situează pe locul doi cu 26 de locuri iar socialiștii primesc 20 de locuri.

Autor:

viewscnt
Afla mai multe despre
stop soros