Vladimir Putin le cere rușilor să aibă mai mulți copii, afirmând că este în joc supraviețuirea etnică

Vladimir Putin le cere rușilor să aibă mai mulți copii, afirmând că este în joc supraviețuirea etnică
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 feb 2024

Familiile din Rusia trebuie să aibă cel puțin doi copii de dragul supraviețuirii etnice a națiunii și trei sau mai mulți dacă vor ca ea să se dezvolte și să prospere, a declarat, joi, președintele Vladimir Putin, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Rusia a suferit pierderi grele, dar păstrate confidențiale de la lansarea războiului său în Ucraina, în urmă cu aproape doi ani, și sute de mii de oameni au plecat din țară în semn de opunere față de conflict sau de teamă că vor fi chemați la luptă, scrie News.ro.

Economia Ungariei s-a contractat CITEȘTE ȘI Economia Ungariei s-a contractat

Putin le-a spus angajaților de la o fabrică de tancuri din regiunea Ural că doi copii de familie este numărul minim dacă popoarele din Rusia vor să își păstreze identitățile.

”Dacă vrem să supraviețuim ca un grup etnic – mă rog, sau ca grupuri etnice care locuiesc în Rusia – trebuie să fie cel puțin doi copii”, a spus el.

Dacă fiecare familie ar avea doar un copil, populația ar scădea, a afirmat el.

”Și pentru a ne extinde și a ne dezvolta, e nevoie de cel puțin trei copii”, a adăugat el.

Putin se declară un susținător al ”valorilor tradiționale” bazate pe familie, nație și credința creștin-ortodoxă. În decursul celor 24 de ani de putere ai său, țara a restricționat drastic exprimarea orientării sexuale și a identității de gen și a interzis ”mișcarea LGBT” pe motiv că ar fi ”extremistă”.

ULTIMA ORĂ Simona Halep cere daune de peste 10 milioane de dolari de la compania canadiană care a produs suplimentul nutritiv contaminat CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Simona Halep cere daune de peste 10 milioane de dolari de la compania canadiană care a produs suplimentul nutritiv contaminat

Rusia a suferit două decenii de un declin treptat al populației, în urma prăbușirii Uniunii Sovietice, exacerbat de probleme cronice precum alcoolismul.

Biroul național de statistică a estimat că populația era de 146,4 milioane de oameni la începutul lui 2023, în scădere față de aproape 149 de milioane în urmă cu 20 de ani, dar în creștere față de  circa 143 de milioane, între 2007 și 2012.

viewscnt
Afla mai multe despre
vladimir putin
copii
rusia