VW închide complet producția din Rusia, în Nizhny Novgorod. A doua uzină, în așteptare

VW închide complet producția din Rusia, în Nizhny Novgorod. A doua uzină, în așteptare
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 18 iun 2022

Volkswagen a pus punct contractului de parteneriat pe care îl avea cu compania rusă Gaz, în cadrul căruia producea autoturisme în orașul Nishny Novgorod.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Angajații Volkswagen din Rusia, din cadrul companiei locale pe care germanii o dețineau împreună cu Gaz, au fost anunțați că vor primi ultimele salarii pe 17 iunie, când va înceta definitiv contractul dintre VW și Gaz. O parte a salariaților vor înceta contractele pe 29 iunie, potrivit unui anunț transmis de companie presei din Rusia. Compania Gaz este deținută de cunoscutul oligarh rus Oleg Deripaska, aflat pe lista de sancțiuni a Occidentului. După o prelungire temporară a exceptării de la sancțiunile impuse de Uniunea Europeană, excepția a încetat, după cum a confirmat VW. Uzina din Niszhny Novgorod producea automobile pe baza kiturilor CKD, atât pentru marca VW, cât și pentru Skoda.

Volkswagen mai are o uzină în Rusia, pe care o deține integral, în orașul Kaluga, la 150 km de Moscova. Aici producția a fost suspendată încă din luna martie, iar o decizie referitoare la viitorul fabricii nu a fost încă luată.

EXCLUSIV Dacia a suspendat comenzile pentru toate modelele cu motoare ECO-G CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Dacia a suspendat comenzile pentru toate modelele cu motoare ECO-G

Activitățile grupului VW din Rusia sunt grupate în cadrul unei companii locale, Volkswagen Group Rus LLC, care coordonează producția și vânzările, inclusiv importurile de autovehicule pentru piața din Rusia. Activitatea acestei companii a fost oprită încă din martie, iar angajații și-au primit salariile ajustate proporțional.

Volkswagen Group a vândut aproape 200.000 de vehicule pe piața din Rusia, în 20221, din care circa 170.000 au fost produse în cele două uzine. 118.000 la Kaluga și 52.000 de la Nizhny Novgorod. Grupul german a avut o cotă de piață de aproape 12 procente. Uzina din Kaluga a produs circa 96.000 de motoare care doar 7800 au fost exportate în alte uzine, precum Polonia, Spania sau India. De asemenea, 11.500 de vehicule au fost exportat în 2021 în alte țări ale CIS.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw rusia
fabrica vw inchisa
productie vw rusia