VIDEO PROFIT LIVE Alin Trușcă, CEO EVOhoreca: Există o propunere pe masă de preluare parțială a unui pachet de acțiuni. Avem niște discuții cu o companie românească

VIDEO PROFIT LIVE Alin Trușcă, CEO EVOhoreca: Există o propunere pe masă de preluare parțială a unui pachet de acțiuni. Avem niște discuții cu o companie românească
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 feb 2024

EVOhoreca, furnizor de soluții de amenajare în industria HORECA, spații publice și mobilier urban din România, a înregistrat în 2023 o cifră de afaceri de 1,75 milioane de euro, în creștere cu 10% față de anul precedent, spune, la emisiunea PROFIT LIVE de la PROFIT NEWS TV, Alin Trușcă, CEO EVOhoreca.

Pentru 2024, antreprenorul estimează că cele două linii de business ale companiei vor produce o cifră de afaceri de circa 2,3 milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

„Anul trecut eram deja într-o creștere de cifră de afaceri din cauza inflației, a creșterii prețurilor. A fost o schimbare bună pentru noi în sensul că avem un număr mai mic de clienți, dar care au ales produse ceva mai premium, ceea ce înseamnă în primul rând că putem să ne ocupăm mai bine de fiecare beneficiar în parte, avem mai mult timp la dispoziție și menținem și firma pe profit în felul ăsta. Am ajuns la o cifră de afaceri de 1,75 milioane de euro anul trecut”, mai spune acesta.

EVOhoreca a fost înființată în 2011 de antreprenorul Alin Trușcă cu o investiție inițială de 12.000 euro. În prezent, EVOhoreca are 11 angajați, circa 100 de colaboratori externi și 6.000 de spații publice amenajate în România și 12 țări din Europa.

„În momentul de față avem 2 linii pe care ne axăm. În continuare ne axăm pe mobilierul pentru spații publice, adică brandul EVOhoreca, unde deja se simte o creștere în numărul de cereri și în contractele semnate. Noi nu ne așteptam la o creștere față de aceeași perioadă a anului trecut, dar se întâmplă. Probabil că sunt clienți influențați de mai mulți factori, precum ieftinirea finanțărilor. Au mai apărut și ceva programe de finanțări europene. Cumva acești 2 factori au condus la o creștere a numărului de cereri, inclusiv a comenzilor.

VIDEO PROFIT LIVE Doina Vîlceanu, Director Marketing ContentSpeed: Nu se pot genera milioane de euro din online dacă nu avem și un buget pe măsură și o strategie care să ne garanteze astfel de rezultate CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Doina Vîlceanu, Director Marketing ContentSpeed: Nu se pot genera milioane de euro din online dacă nu avem și un buget pe măsură și o strategie care să ne garanteze astfel de rezultate

A doua direcție în grupul nostru pe care ne-am axat începând cu 2020 este linia de amenajări de spații tot publice, de exterior cu mobilier urban și parcuri. Credem că anul acesta, având în vedere că este și an electoral, deci se investesc mai mulți bani în spatiile publice, probabil că va avea o creștere de 25%. Per total, estimăm și anul acesta o creștere față de anul. Vom depăși 2,3 milioane euro”, precizează Alin Trușcă.

El adaugă că ieftinirea finanțărilor, începută undeva la finalul anului 2023, dar și noile programe de finanțări europene determină intrarea a noi jucători în piață, atât în domeniul hotelier, cât și în domeniul restaurantelor.

„Am simțit asta cel mai mult pe linia de business din HoReCa dinspre hoteluri. Tot mai multe proiecte mari, hoteluri noi care urmează să se deschidă. Cele mai multe solicitări le-am primit din Valea Prahovei. Era o stagnare anul trecut și acum au prins curaj. Vorbim numai despre proiecte noi, hoteluri construite de la zero. Vor fi și câteva intrări noi pe piața din România, hoteluri de lanț internațional, branduri mari cunoscute. Se vor deschide în zone noi și, cel mai probabil, vor fi anunțate spre jumătatea anului. Avem atât renovări în zona de restaurante, cât și deschideri noi de restaurante”, mai spune acesta.

El observă și o creștere a valorii comenzii medii în ceea ce privește soluțiile de amenajare. 

„Jucătorii care sunt deja validați pe piață au înțeles să se poziționeze și mai sus în piață, așa că valoarea produselor achiziționate atât de la noi, cât și de la competitori e tot mai mare. Ei având deja poziții validate nu mai investesc cu teamă ca nu-și vor mai recupera investiția. Deci, amenajările sunt tot mai complexe, tot mai scumpe.

Trăim într-o eră în care poți avea în paralel mai multe tipuri design. Poți să faci ceva futurist, clasic sau vintage. Orice este acceptat. Orice stil își găsește consumatori. Dar vorbim totuși de produse foarte calitative, ceea ce cumva e îmbucurător pentru că se arată cumva și un respect față de consumatori. În toată țara e aceeași tendință”, precizează Alin Trușcă.

VIDEO PROFIT LIVE Gabriela Folcuț, director executiv ARB: România poate să-și atingă potențialul de dezvoltare economică prin credit. Aceasta este șansa CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Gabriela Folcuț, director executiv ARB: România poate să-și atingă potențialul de dezvoltare economică prin credit. Aceasta este șansa

Omul de afaceri poartă discuții în momentul de față și pentru atragerea unui investitor.

„Avem niște discuții cu o companie românească. Există o propunere pe masă de preluare parțială a unui pachet de acțiuni. Eu mai caut și soluții alternative de finanțare pentru a crește, nu mă refer doar la bănci. Există și alte mecanisme de finanțare pe care le pot folosi punctual atunci când am nevoie pentru anumite proiecte. În momentul de față, nu cred că am o ofertă atât de buna pentru un investitor mai potent. Cred că ar trebui să am răbdare, să mai cresc compania, ca să fie mai interesantă pentru o alte tipologie de investitori decât am în momentul acesta ca și discuție”, afirmă Alin Trușcă. 

viewscnt
Afla mai multe despre
alin trușcă
evohoreca