VIDEO PROFIT LIVE Sorin Stoica, CEO al Eturia: Oamenii au învățat în pandemie și evită tot ce înseamnă super deal-uri „to good to be true”. Prețurile sunt duble cam peste tot

VIDEO PROFIT LIVE Sorin Stoica, CEO al Eturia: Oamenii au învățat în pandemie și evită tot ce înseamnă super deal-uri „to good to be true”. Prețurile sunt duble cam peste tot
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 nov 2023

Sorin Stoica, CEO al Eturia, touroperator specializat pe destinații exotice, spune că în 2023 sectorul de turism a cunoscut, dincolo de o temperare a apetitului pentru vacanțe, o dispersie a turiștilor.

„Ce am avut după pandemie a fost mai degrabă a fost o focalizare a turiștilor pe un anumite destinații, iar din 2023 am văzut practic o dispersie a acestora pe toate destinațiile posibile”, spune, la emisiunea PROFIT LIVE de la PROFIT NEWS TV, Sorin Stoica.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Prețurile însă aproape s-au dublat față de perioada de dinainte de pandemie.

„Anul trecut, prețurile au crescut foarte mult, mai mult decât le susțineau piața, alimentate de o cerere foarte mare. Aici vorbim nu numai de cererea din România, ci din toate colțurile lumii. Moment în care România a ajuns poate să nu-și mai permită anumite destinații.

Prețurile sunt sensibil mai mari față de ce era înainte de pandemie. Cred că sunt duble cam peste tot. Sunt mai mari și față de anul trecut. Din fericire, lucrurile au mers totuși într-o notă bună, mult peste ce era înainte de pandemie”, mai spune acesta.

VIDEO PROFIT LIVE Elena Gheorghe, country manager PayU România: Cel mai mare Black Friday din CEE se desfășoară în România. Ne-a luat prin surprindere CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Elena Gheorghe, country manager PayU România: Cel mai mare Black Friday din CEE se desfășoară în România. Ne-a luat prin surprindere

În ceea ce privește comportamentul turiștilor Sorin Stoica observă o revenire la obiceiurile de dinainte de pandemie.

„Din a doua parte a anului oamenii au revenit la bunele obiceiuri de dinainte de pandemie, adică se uită să-și programeze din timp vacanțele, dar nu aleg neapărat cele mai ieftine opțiuni. Aș spune că oamenii au învățat în pandemie și evită tot ce înseamnă super deal-uri, lucruri care sunt „to good to be true” și am observat că încep ușor-ușor să-și reia obiceiurile de dinainte de pandemie, adică să-și rezerve din timp vacanțele”, precizează CEO-ul Eturia.

„Am ajuns să avem o piață educată. Speram că, în viitor, această creștere a puterii pieței din România să aducă alături de noi companii aeriene noi, astfel încât să avem mai multe zboruri directe către zone precum America, Thailanda, India, Vietnam”, mai adaugă acesta.

viewscnt
Afla mai multe despre
eturia
sorin stoica