VIDEO PROFIT LIVE Oana Antohe, senior director eMAG Marketplace: Am ajuns la peste 16 milioane de produse, care s-ar putea găsi în peste 200 de hipermarketuri de câte 10.000 de mp fiecare

VIDEO PROFIT LIVE Oana Antohe, senior director eMAG Marketplace: Am ajuns la peste 16 milioane de produse, care s-ar putea găsi în peste 200 de hipermarketuri de câte 10.000 de mp fiecare
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 oct 2023

Peste 53.000 de selleri își comercializează produsele pe eMAG Marketplace în România, Bulgaria și Ungaria, spune, la emisiunea PROFIT LIVE de la PROFIT NEWS TV, Oana Antohe, senior director eMAG Marketplace.

„Dacă e să ne uităm la eMAG România, am ajuns la peste 16 milioane de produse pe care clienții le pot găsi astăzi pe site. Aceste produse s-ar putea găsi în peste 200 de hipermarketuri de câte 10.000 de mp fiecare. Avem astăzi produse din peste 1.200 de categorii la vânzare. Și oferta eMAG crește semnificativ de la un an la altul. De exemplu, numai în 2023 față de 2022 avem cam cu 30% mai multe produse”, mai spune aceasta, adăugând că eMAG.ro are și peste 560.000 de clienți genius și peste 9 milioane de produse care poartă eticheta genius.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

„Ceea ce înseamnă că produsele pot fi comandate cu transport gratuit la easybox atâta timp cât valoarea comenzii depășește 30 de lei. Peste 600.000 dintre aceste produse poartă și eticheta de „super preț” ceea ce înseamnă că în prealabil înainte de a pune aceasta etichetă pe produsele eMAG a verificat că la competitorii relevanți din piață aceste prețuri sunt competitive”, completează Oana Antohe.

Ea adaugă și că „în 2023 am reușit să ajungem la peste 60% din total comenzi plasate pe site-ul eMAG care să fie plasate pentru selleri din eMAG marketplace și circa 40% din valoarea acestor comenzi este pe comenzile sellerilor eMAG marketplace”.

VIDEO PROFIT LIVE Oana Pascu, fondator Complice.ro: Avem parteneri care au crescut prețurile de 4 ori pe parcursul anului CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Oana Pascu, fondator Complice.ro: Avem parteneri care au crescut prețurile de 4 ori pe parcursul anului

În primele trei trimestre ale anului, eMAG a înregistrat o creștere cu 14% pe valoarea comenzilor și peste 25% față de 2022 pe numărul de comenzi.

„Noi considerăm că o să reușim să menținem ritmul acesta de creștere și până la finalul anului. Deci, estimăm că o să închidem 2023 cam cu 25% în plus ca număr de comenzi față de 2022. Și suntem optimiști și cu privire la 2024. Estimăm că vom avea o creștere tot cu 2 cifre a numărului de comenzi și valorii vânzărilor pe care le înregistrează sellerii din marketplace”, precizează Oana Antohe.

În 2021, eMAG a inițiat și un program de cross-border pentru sellerii din România, astfel încât aceștia să poată accesa piețele din Ungaria și Bulgaria mai ușor.

„Acest program vine cu un incremental cam de 30% față de ceea ce vând în prezent sellerii din România pe platforma locală. Acest program este suficient de simplu încât e accesibil pentru orice seller care intră pe eMAG marketplace. Ei beneficiază de foarte multe facilități și încercăm să venim în permanență cu programe noi ca să-i susținem astfel încât să-și dezvolte afacerile în Bulgaria și Ungaria cel puțin în același ritm cu România. Spre exemplu, sellerii pot folosi astăzi o singură interfața pentru businessul lor în toate țările”, mai spune aceasta.

VIDEO PROFIT LIVE Alexandru Vasiliu, marketing & sales director e-Mobility Rentals: Pentru scalarea în Europa țintim o rundă de finanțare de 5 milioane de euro. Avem deja semnale de a începe un pilot în Oslo și Barcelona CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Alexandru Vasiliu, marketing & sales director e-Mobility Rentals: Pentru scalarea în Europa țintim o rundă de finanțare de 5 milioane de euro. Avem deja semnale de a începe un pilot în Oslo și Barcelona

Compania a investit și circa 3 milioane de euro în dezvoltarea de tehnologie pentru programul Fulfillment by eMAG.

„Este un program prin intermediul căruia toți sellerii își pot aduce marfa în depozitul eMAG și ulterior eMAG se ocupă de pregătirea colectelor, ambalarea lor și transportul către clienți”, afirmă Oana Antohe.

Despre ultimul trimestru al anului, ea spune că reprezintă cam 30% din vânzările totale anuale pentru sellerii eMAG. Iar pentru anumite categorii de produse ultimul trimestru poate reprezenta până la 50% din vânzarea anuală.

„Și atunci, acest trimestru trebuie pregătit foarte bine. Începe sezonul de cumpărături, campania de Black Friday, de Crăciun. Noi trimestru IV îl vedem echivalentul a 6 luni de vară. Campania de Black Friday e un pilon foarte important pentru creșterile din acest trimestru.

Într-o singura zi de Black Friday produsele care intra în această campanie vând de 1,8 ori mai mult decât vând în total în luna iulie. În plus, am observat în ultimul an și un apetit foarte mare al clienților de a cumpăra produse în promoție și am intensificat foarte mult zona de campanii. Și ca să-i susținem venim cu niște reduceri de comision de până la 50% pentru participarea în campanii”, precizează aceasta.

viewscnt
Afla mai multe despre
emag
emag marketplace