VIDEO PROFIT LIVE Răzvan Marcu, Managing Director Kuhn România: Numărul de tehnicieni de service, o provocare. Școlile nu ne ajută. Investim 15 milioane euro în următorii doi ani

VIDEO PROFIT LIVE Răzvan Marcu, Managing Director Kuhn România: Numărul de tehnicieni de service, o provocare. Școlile nu ne ajută. Investim 15 milioane euro în următorii doi ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 iun 2024

Piața locală de utilaje terasiere va înregistra o scădere de 20% în 2024 față de anul trecut, estimează, la emisiunea PROFIT LIVE de la PROFIT NEWS TV, Răzvan Marcu, Managing Director Kuhn România, grupul care a preluat activitatea Marcom RMC’94 în februarie 2022 și unul dintre principalii furnizori de utilaje terasiere pentru construcții din România și dealerul Komatsu pe piața locală.

„Dacă ne uităm în 2022, piața locală a înregistrat 2.000 de echipamente terasiere, o scădere cam de 9% față de 2021, pe când, în 2023 a avut 3.200 de echipamente terasiere, o creștere de 50,6% față de 2022. Totodată, jumătate din aceste echipamente au fost achiziționate pe fonduri europene.

https://www.facebook.com/Profit.ro/videos/1875949959576343 - LINK

Urmărește-ne și pe Google News

Europa a înregistrat în același timp o scădere de 9,1%. Deci, contrast destul de puternic. România a avansat chiar foarte tare anul trecut. Din păcate, anul acesta e marcat de o scădere aproape totală a fondurilor europene alocate, drept pentru care ne așteptăm la un maxim de 2.600 de echipamente terasiere, cam 20% scădere față de anul trecut”, mai spune acesta.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
VIDEO PROFIT LIVE Mihai Ciocârlan, Managing Partner Pronext Management: Ne dorim să atragem o finanțare pentru a putea scala și a dezvolta platforma. Piața forței de muncă tinde în favoarea angajatorului CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Mihai Ciocârlan, Managing Partner Pronext Management: Ne dorim să atragem o finanțare pentru a putea scala și a dezvolta platforma. Piața forței de muncă tinde în favoarea angajatorului

Cele mai mari provocări în acest domeniu, adaugă el, vin mai degrabă din zona forței de muncă, fiind foarte greu pentru companiile de profil să găsească tehnicieni de service.

„În zona în care suntem noi axați nu prea vedem mari probleme pentru că suntem legați ombilical în special de producția de drumuri și de autostrăzi și lucrurile se mișcă, ceea ce e foarte bine. E al patrulea an în care se mișcă foarte bine lucrurile, însă, e posibil ca în zona echipamentelor mai mici, la firme mai mici, să vedem ușoare probleme de cash flow sau de neîncasări, depinde foarte mult de tipul de contracte pe care îl au.

Însă, o provocare este legată de numărul de tehnicieni de service pe care putem să-i găsim în piață, care este extrem de mic. Din păcate, școlile nu ne ajută, nu prea există școli tehnice și ne confruntăm cu o mare problemă în această zonă. Și atunci, am încercat să creăm o structură care să servească un număr mai mic de echipamente, dar mult mai mari ca și gabarit. Altfel, dacă ne-am fi împrăștiat după fiecare echipament foarte mic am fi avut o foarte mare problemă de service”, precizează Răzvan Marcu.

PROFIT LIVE Marius Prelipcean, fondator Swift Sight, are planuri de internaționalizare pentru sistemul de supraveghere video bazat pe AI creat în timpul facultății CITEȘTE ȘI PROFIT LIVE Marius Prelipcean, fondator Swift Sight, are planuri de internaționalizare pentru sistemul de supraveghere video bazat pe AI creat în timpul facultății

În pofida contextului de piață dificil, Kuhn România va investi 15 milioane de euro în următorii doi ani în deschideri de noi sedii și înlocuirea sediului central de la Otopeni.

Ne ocupăm de achiziții terenuri pentru că avem un plan de investiții la nivel de țară impresionant. Vor fi 4 locații care se vor deschide în următorii 2 ani, 4 centre de service - 3 regionale și unul care va înlocui sediul actual de la Otopeni. Investițiile se ridică la aproximativ 15 milioane de euro.

Grupul Kuhn activează în 10 țări, are peste 1.700 de angajați și o cifră de afaceri de peste 700 milioane euro.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
răzvan marco
kuhn românia