Pornit în 2019, startup-ul CashClub, care a creat o platformă de loializare a clienților magazinelor online, vrea să atragă o finanțare de circa 500.000 de mii de euro, prin intermediul platformei de crowdfunding SeedBlink pentru extinderea în afara granițelor țării și dezvoltarea produsului.
“CashClub este o platformă de loializare care acordă beneficii cumpărătorilor finali la magazine online. Adică, prin cashback și prin cupoane de reducere, utilizatorii pot economisi până la 50% din bugetul anual atunci când cumpără online, la cele peste 1.200 de magazine partenere pe care noi le avem listate pe platformă.
Aici lucrăm cu brand-uri destul de importante din e-commerce-ul românesc, fie că vorbim de fashion, beauty, cărți, IT&C, electrocasnice, vacanțe, toate sunt înglobate în platforma noastră și puteți economisi sume importante dacă o folosiți în mod recurent. Secretul stă în recurența folosirii aplicației. Avem o aplicație de mobil și o aplicație web”, spune, la Profit.ro TV, Alexandru Foaie, fondator CashClub.

Aplicația CashClub este folosită în prezent de 70.000 de utilizatori.
“Am început prin finanțare din resurse proprii. Am strând la început 30.000 de euro pentru a finanța dezvoltarea aplicației. Ulterior, și în servicii de marketing, pentru a aduce utilizatori în aplicație”, mai spune antreprenorul.
CashClub oferă astăzi, pe lângă cashback, și alte opțiuni de economisire pentru utilizatori.
“Avem și coduri de reducere de la peste 500 de magazine online partenere și programul de referral, avem un comparator de prețuri în aplicație. Deci nu am dezvoltat doar baza de utilizatori, ci și aplicația în sine”, precizează Alexandru Foaie.

Startup-ul vrea să atragă circa 500.000 de euro prin intermediul platformei de crowdfunding Seedblink, bani care vor merge către expansiunea pe piețele externe, dar și în adăugarea de noi funcționalități în platformă.
“Am listat 10% din companie, iar acolo cei care vor să investească în ce va deveni CashClub după această investiție o pot face cu un tichet minim de investiții de 900 de euro. Cu banii respectivi vrem să ne dezvoltăm, să mergem pe piețe europene, vrem să includem și cashback la magazine fizice.
Vizăm 2-3 țări la început. Noi oferim și un serviciu de B2B. Avem soluția deja oferită către 4 parteneri B2B. Cu aceștia, noi ne bazăm pe faptul că aici am avut câteva proiecte pilot de succes, adică am făcut implementarea asta cu parteneri care sunt cu profil de corporație, sunt business-uri foarte mari, sunt business-urile care au sedii în multiple țări europene.

Vrem să facem trecerea asta pe nișa B2B și să mergem în alte țări unde clienții cu care lucrăm deja operează, să ne stabilim operațiunile în țara respectivă și după aceea să lansăm și aplicația de B2C”, mai spune Alexandru Foaie, adăugând că principala provocare în prezent ca și antreprenor este legată de finanțarea afacerii, pentru a putea accelera expansiunea.
“Ne trebuie stabilitate la nivel de capital pentru a putea dezvolta. Ca să dezvolți și să te concentrezi pe partea de tehnologie, start-up-urile trebuie obligatoriu să se finanțeze. Și dacă sunt subfinanțate, acesta e un factor de stres permanent care probabil va împiedica partea tehnologică.
Am făcut niște simulări din punct de vedere scenarii de dezvoltare și ca să ajungem unde ne propunem noi, dacă o facem pe cont propriu, fără a apelea la metode și surse de finanțare, ne-ar lua trei ani. Dacă ridicăm finanțarea prin crowdfunding, ar dura maxim șase luni”, precizează acesta.