PROFIT NEWS TV: Lucian Heiuș, despre controalele la persoane fizice: Avem selectate 215 persoane la care se va intra în control începând cu 1 iulie

PROFIT NEWS TV: Lucian Heiuș, despre controalele la persoane fizice: Avem selectate 215 persoane la care se va intra în control începând cu 1 iulie
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 iun 2022

Șeful ANAF, Lucian Heiuș a declarat în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre controalele la persoane fizice, că au deja selectate 214 persoane sau 215 persoane la care se va intra în control începând cu 1 iulie. El a precizat că suma cea mai mare descoperită a fost de 22 de milioane de lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Lucian Heiuș a afirmat că în privința controalelor la persoane fizice, anunțate de el, aceste persoane au fost identificate pe baza unui program informatic, pentru că inspectorii ANAF nu au cum să verifice milioane de CNP-uri.

EXCLUSIV PROFIT NEWS TV Șeful ANAF anunță - Luăm la țintă videochat-urile CITEȘTE ȘI EXCLUSIV PROFIT NEWS TV Șeful ANAF anunță - Luăm la țintă videochat-urile

”Am pornit de la ce prevede legea, am luat și am verificat în prima fază venitul declarat al fiecărei peraoane, am accesat bazele proprii de date ale ANAF și alte instituții, la care ANAF are acces, ce mașini, bunuri imobile, clădiri apartamente, le cumpără, ne-am uitat în sistemul bancar cât a crescut conturile bancare ale persoanelor, cât au fost creditate societățile comerciale, pentru că, din păcate, în România este un sport național, să îți împrumuți tu ca patron societatea și cu sume foarte mari. Avem aces la aceste informații. Sunt sume mari de bani care apar că se creditează societățile”, a afirmat șeful ANAF.

Lucian Heiuș a mai precizat că s-au uitat dacă capitaluil social sau acțiunile la societăți au crescut în mod spectaculos.

”Am făcut această analiză pe 4 ani încheiați, în septembrie sau octombrie vom avea și anul 2020. (..)  Am identificat venitul estimat de noi, am comparat cu venitul declarat și am constatat că există diferențe. Această diferență trebuia să îndeplinească două condiții, să fie mai mult de 10% decât venitul declarat și nu mai puțiun de 50.000 de lei, nu ne coborâm la diferențe care nu sunt relevante.În cei 4 ani s-a acumulat această sumă de 20 de miliarde”, a precizat Lucian Heiuș.

El a continuat: ”Avem selectați 214 persoane sau 215 persoane, la care riscul de neconformare la declarare este foarte evident, și la care se va intra în control începând cu 1 iulie”.

Șeful ANAF a mai spus că ”suma cea mai mare descoperită la aceste prime 215 persoane a fost de 22 de milioane de lei, diferență între venituri”. 

viewscnt
Afla mai multe despre
lucian heiuș
anaf