PROFIT NEWS TV Ministrul Agriculturii - Ce criză alimentară să fie în România? Noi aruncăm mâncare

PROFIT NEWS TV Ministrul Agriculturii - Ce criză alimentară să fie în România? Noi aruncăm mâncare
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 apr 2022

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu a afirmat, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, că dă asigurări că în România nu va fi criză alimentară și nici nu trebuie să discutăm despre o criză alimentară. ”Criza alimentară se manifestă când nu ai produse la raft, când produsele agroalimentare nu se găsesc în comerț”, a spus el, arătând că în anul 2020, anul cel mai secetos din ultimii 20 de ani, România a produs 6,5 milioane de tone de grâu, iar necesarul nostru de consum este de 3,4 milioane de tone.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Chesnoiu a mai spus că România, în 2021, a risipit peste 2 milioane de tone de alimente.

”Mă uit la anul 2020. Spun și dau asigurări că în România nu va fi criză alimentară și nici nu trebuie să discutăm despre o criză alimentară. Criza alimentară se manifestă când nu ai produse la raft, când produsele agroalimentare nu se găsesc în comerț”, a spus ministrul Agriculturii.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Analist eToro: Europa ar putea supraviețui fără gazul rusesc iarna viitoare, dar există câteva probleme CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Analist eToro: Europa ar putea supraviețui fără gazul rusesc iarna viitoare, dar există câteva probleme

El a afirmat că se uită la 2020, anul cel mai secetos din ultimii 20 de ani, când România a produs 6,5 milioane de tone de grâu.

”Necesarul nostru de consum este de 3,4 milioane, noi am exportat 2 milioane de tone de grâu. Anul trecut, am realizat 11 milioane, am avut un excedent la export de peste 6 milioane de tone”, a mai explicat ministrul.

PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Există un mare interes în ceea ce privește zona de energie. Vedem aprecieri ale acțiunilor de zeci de procente doar în ultima lună și jumătate CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Există un mare interes în ceea ce privește zona de energie. Vedem aprecieri ale acțiunilor de zeci de procente doar în ultima lună și jumătate

Adrian Chesnoiu a menționat că s-au scumpit îngrășămintele, prețul la combustibil, la semințe, la fertilizanți. 

El a spus că multă lume îl întreabă de ce a crescut prețul pâinii, dacă producem mai mult decât consumăm, iar răspunsul este că ”prețul grâului a ajuns, de la 200 de euro în 2021, la 370 de euro.

Ministrul s-a referit și la risipa alimentară. ”Putem vorbi de o criză alimentară într-o țară care în 2021 a risipit peste 2 milioane de tone de alimente?”, s-a întrebat el retoric.

viewscnt
Afla mai multe despre
mancare
magazine
criza