Popcorn Time, unul dintre cei mai mari dușmani ai Hollywood-ului și serviciilor de streaming, va fi închis

Popcorn Time, unul dintre cei mai mari dușmani ai Hollywood-ului și serviciilor de streaming, va fi închis
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 5 ian 2022

Cel mai cunoscut serviciu de filme și seriale piratate, unul dintre cei mai mari dușmani ai Hollywood-ului și serviciilor de streaming, Popcorn Time, a anunțat că-și închide porțile.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Deținătorii serviciului open-source Popcorn Time au anunțat că acesta va fi închis și au postat, cu aceeași ocazie, un grafic al evoluției traficului din momentul lansării.

Proprietarii nu au oferit explicații, astfel că nu se știe dacă au contat presiunile deținătorilor drepturilor de distribuire, dacă este o chestiune de finanțare sau există alte motive care i-au determinat să-l închidă.

VIDEO Cele mai vizionate video-uri de pe YouTube în 2021 CITEȘTE ȘI VIDEO Cele mai vizionate video-uri de pe YouTube în 2021

Popcorn Time a fost lansat în 2014 și a avut o existență zbuciumată, reușind, însă, să supraviețuiască opt ani în ciuda presiunilor legale și a propriei popularități, derivate din ușurința prin care oferea acces la conținut piratat.

Dezvoltatorii inițiali au renunțat să se mai ocupe de serviciu la scurt timp după lansare, temându-se de eventualele procese. Fiind, însă, un proiect open-source, acesta a fost preluat de alte persoane, care l-au mutat pe alte servere, cu alt domeniu web.

Aceștia au susținut mereu că Popcorn Time nu poate fi acuzat de piratare, pentru că nu stochează niciun fel de conținut, ci doar link-uri care trimit utilizatorii către trackere BitTorrent, de unde filmele și serialele sunt redate în timp ce sunt descărcate și transmise mai departe.

Notorietatea Popcorn Time a fost atât de mare, încât, în 2015 șefii Netflix și-au avertizat investitorii că veniturile companiei ar putea avea de suferit din cazul numărului mare de oameni care-l folosesc.

viewscnt
Afla mai multe despre
popcorn time
video
filme
seriale
piraterie