Cofondatorul Android va lansa în curând o nouă companie care va produce smartphone-uri

Cofondatorul Android va lansa în curând o nouă companie care va produce smartphone-uri
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 16 ian 2017

Andy Rubin va anunța în curând înființarea unei noi companii care va dezvolta smartphone-uri și produse din sfera Internet of Things.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Conform unui material publicat de Bloomberg, cel supranumit “părintele Android-ului” va anunța în curând noua sa companie, Essential. Aceasta ar urma să lanseze primele produse chiar în cursul acestui an.

Din câte se pare, accentul este pus pe un smartphone de top, menit să concureze cu iPhone, Google Pixel și seria Galaxy S a celor de la Samsung - acestea fiind considerate cele mai relevante flagship-uri la ora actuală.

Noul smartphone produs de Essential ar urma să aibă un spate construit din ceramică. Ceramica pare să fie noul material premium preferat de producătorii de telefoane, după ce ani la rând aceștia au folosit metal și sticlă.

Instagram Stories ajunge la 150 de milioane de utilizatori CITEȘTE ȘI Instagram Stories ajunge la 150 de milioane de utilizatori

Smartphone-ul noii companii ar fi lipsit de așa-numitul bezel - ramele care încadrează ecranul. Cu alte cuvinte, ecranul va acoperi toată lățimea părții frontale, singurele rame vizibile rămânând cele de sub și de deasupra ecranului.

Cu un ecran care reprezintă cea mai mare parte a telefonului, smartphone-ul lui Andy Rubin ar urma să aibă un ecran mai mare decât iPhone 7 Plus, dar dimensiunile totale să fie mai mici. Asta datorită lipsei ramelor din stânga și din dreapta ecranului.

Cei de la Essential ar construit și extensii pentru acest smartphone, care ar urma să fie atașate și desprinse printr-un sistem magnetic. O astfel de extensie ar putea fi o cameră foto care filmează la 360 de grade.

Dacă și în ce măsură aceste informații se vor concretiza, vom vedea la jumătatea anului, atunci când noua companie a lui Andy Rubin, unde lucrează aproximativ 40 de oameni, majoritatea foști angajați Google, ar trebui să lanseze acest smartphone.

viewscnt
Afla mai multe despre
smartphone
andy rubin