FOTO&VIDEO Huawei a lansat oficial în România smartphone-ul Honor 8. Cât costă

FOTO&VIDEO Huawei a lansat oficial în România smartphone-ul Honor 8. Cât costă
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 23 nov 2016

Exact la timp pentru a prinde perioada Sărbătorilor de iarnă, vârful de gamă al celor de la Huawei, Honor 8, intră oficial pe piața locală.

Producătorii de smartphone-uri au trecut, în marea lor majoritate, la o strategie cu două modele de vârf pe an. Este lesne de înțeles motivul: marja de profit este mai mare în cazul flagship-urilor. Cum Samsung, de exemplu, are Galaxy S7 și (avea) Note 7, așa are Huawei modelele P9 și Honor 8.

Urmărește-ne și pe Google News

Honor 8 este un smartphone care, cu excepția procesorului, se încadrează în liniile tehnice ale modelelor de top din acest an. Diferența de restul flagship-urilor se face la nivel de procesor. Dacă majoritatea producătorilor au mers pe un procesor Snapdragon produs de Qualcomm, Huawei a optat în acest caz pentru Kirin 950 al producătorului chinez HiSilicon.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

FOTO&VIDEO Huawei a lansat oficial în România smartphone-ul Honor 8. Cât costă

Kirin 950 este un procesor octa-core. 4 nuclee lucrează la o frecvență de 2,3 GHz, iar celelalte 4 sunt tactate la 1,8 GHz.

Apple recunoaște că unele modele de iPhone 6s au probleme cu bateria și începe un program gratuit de reparații CITEȘTE ȘI Apple recunoaște că unele modele de iPhone 6s au probleme cu bateria și începe un program gratuit de reparații

Smartphone-ul care vine cu Android 6.0 are un ecran de 5,2 inch, cu rezoluție full HD. Este dotat cu 4 GB memorie RAM, iar memoria internă de 32 GB sau 64 GB, în funcție de versiune, poate fi completată de un card de memorie microSD cu capacitate maximă de 128 GB.

Ca și celălalt vârf de gamă Huawei, Honor 8 folosește un sistem foto dual. Are două camere foto principale, ambele de 12 MP. O cameră realizează imagini alb-negru, iar cealaltă color. Cele două imagin sunt combinate automat într-o singură fotografie care, cel puțin în teorie, ar trebui să beneficieze de nivel de detalii mai bun decât o fotografie obișnuită. Nu lipsește nici camera foto secundară de 8 MP.

FOTO&VIDEO Huawei a lansat oficial în România smartphone-ul Honor 8. Cât costă

Prețurile recomandate de producător pentru România sunt de 1.900 de lei pentru versiunea cu 32 GB memorie internă și de 2.100 de lei pentru cea cu 64 GB. Comercianții pot, însă, alege să-l vândă mai ieftin ori mai scump. De exemplu, la momentul lansării, ambele versiuni sunt mai ieftine cu 100 de lei la  Emag.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
honor 8
smartphone
android