Craiova va avea un nou stadion cu bani de la stat. Consiliul Județean Dolj a scos la licitație proiectul de 54 milioane de euro

Craiova va avea un nou stadion cu bani de la stat. Consiliul Județean Dolj a scos la licitație proiectul de 54 milioane de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 ian 2024

Consiliul Județean (CJ) Dolj a lansat procedura de achiziție publică pentru construirea Centrului „Stadionul Tineretului” din Craiova, valoarea estimată a contractului de lucrări ridicându-se la aproape 54 de milioane de euro, inclusiv TVA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit președintelui Consiliului Județean, Cosmin Vasile (PSD), noul complex va include un velodrom interior, amenajat în conformitate cu standardele competiționale ale Uniunii Internaționale de Ciclism, scrie Agerpres.

VIDEO Porsche a stabilit un nou record pe Nurburgring, cu Taycan CITEȘTE ȘI VIDEO Porsche a stabilit un nou record pe Nurburgring, cu Taycan

„Publicarea în Sistemul Electronic de Achiziții Publice a procedurii privind construirea primului velodrom indoor din țară, parte a unui centru care mai cuprinde spații pentru multiple alte sporturi de sală, este vestea începutului de an. Construcția a fost proiectată cu o capacitate de peste 8.000 de persoane și va avea, pe lângă velodrom, o pistă de atletism pentru desfășurarea de competiții la nivel internațional, suprafețe de joc modulare, dar și o zonă pentru concerte și alte manifestări artistice. Complexul este prevăzut, de asemenea, cu vestiare, săli de antrenament și de tratament pentru sportivi, magazine și locuri de parcare. Termenul de finalizare a investiției este de 38 de luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor”, a precizat președintele Consiliului Județean.

Contractul are o valoare estimată de 225.205.044,92 lei, fără TVA, ofertele putând fi depuse până la data de 6 februarie 2024.

Noul complex, o construcție cu subsol, parter și 3 etaje, va avea o suprafață totală de peste 34.000 de metri pătrați și va asigura condițiile necesare pentru organizarea de competiții naționale și internaționale de atletism, ciclism, dar și volei, baschet, handbal sau tenis de câmp.

viewscnt
Afla mai multe despre
craiova
stadion