EUR 4.9472 -0.0005
USD 4.7020 -0.0227
GBP 5.8347 -0.0463
CHF 4.7195 -0.0185
XAU 275.0113 -2.4838
AED 1.2801 -0.0062
AUD 3.3004 -0.0192
BGN 2.5294 -0.0003
BRL 0.9520 0.0185
CAD 3.6646 -0.0207
CNY 0.6974 -0.0025
CZK 0.2004 0.0002
DKK 0.6648 -0.0001
EGP 0.2570 -0.0016
HRK 0.6568 -0.0010
100 HUF 1.2882 0.0121
INR 0.0606 -0.0003
100 JPY 3.6397 -0.0132
100 KRW 0.3714 0.0000
MDL 0.2472 -0.0021
MXN 0.2364 0.0002
NOK 0.4842 -0.0032
NZD 2.9893 -0.0144
PLN 1.0645 0.0018
RSD 0.0421 0.0000
RUB 0.0725 -0.0008
SEK 0.4729 -0.0016
THB 0.1359 -0.0009
TRY 0.2948 -0.0028
UAH 0.1593 -0.0006
XDR 6.2962 -0.0214
ZAR 0.2952 0.0014
Login mobil
Live
  • ŞTIRI
    • Economie
    • Politic
    • Social
    • Life
    Orange Money, capitalizare de 6 milioane de euro
    Orange Money, capitalizare de 6 milioane de euro
    Vodafone va moderniza serviciile e-guvernare furnizate de Registrul Comerțului. Contractul se apropie 140 milioane de lei
    Vodafone va moderniza serviciile e-guvernare furnizate de Registrul Comerțului. Contractul se apropie 140 milioane de lei
    Afaceri în creștere pentru Asirom VIG, peste nivelul planificat. Cheltuielile cu daunele au urcat
    Afaceri în creștere pentru Asirom VIG, peste nivelul planificat. Cheltuielile cu daunele au urcat
    Schimb de acționari la HP Enterprise România pentru aproape 11 milioane de euro
    Schimb de acționari la HP Enterprise România pentru aproape 11 milioane de euro
    STS vrea securizarea sistemelor informatice. Trei oferte
    STS vrea securizarea sistemelor informatice. Trei oferte
  • MUST READ
  • POVEŞTI cu PROFIT
    • Financiar
      • Bănci
      • Asigurări
      • Piaţa de capital
    • Energie
    • Retail
    • IT&C
    • VECINI
    • Auto / Transporturi
    • Turism
    • Real Estate & Constructii
    • Agribusiness
    • Farma
    • Media & Advertising / CSR
    • Profit News TV
    • Dezbaterile Profit News
    ROCA Industry își completează portofoliul cu cel mai mare producător român de uși
    ROCA Industry își completează portofoliul cu cel mai mare producător român de uși
    Indicele ROBOR urcă
    Indicele ROBOR urcă
    Teodor Stoica, Genesis Property: Generația Z stă grozav la „hard skills”, dar reducerea contactului social afectează zona de „soft skills”. Biroul, esențial în formarea personalității tinerilor
    Teodor Stoica, Genesis Property: Generația Z stă grozav la „hard skills”, dar reducerea contactului social afectează zona de „soft skills”. Biroul, esențial în formarea personalității tinerilor
    Amazon lansează o nouă versiune a tabletei Fire 7
    Amazon lansează o nouă versiune a tabletei Fire 7
    ULTIMA ORĂ EXCLUSIV Heiuș: Antifrauda a pornit o campanie de control în toată țara la importatori și distribuitori de legume și fructe. 
 Inspectorii sunt în piețele mari, precum Pucheni și SU Market. Șeful ANAF anunțase că va declanșa controale
    ULTIMA ORĂ EXCLUSIV Heiuș: Antifrauda a pornit o campanie de control în toată țara la importatori și distribuitori de legume și fructe. Inspectorii sunt în piețele mari, precum Pucheni și SU Market. Șeful ANAF anunțase că va declanșa controale
  • PERSPECTIVE
  • TAXE şi CONSULTANŢĂ
  • PROFITUL TĂU
    • Servicii financiare
    • Bursa
    • Gadget / Internet
    • Auto
    • Retail
    • Lifestyle
    • Entertainment
    • Sport
    • Utilitare
    Indicele ROBOR urcă
    Indicele ROBOR urcă
    Netflix pierde abonați pe termen lung
    Netflix pierde abonați pe termen lung
    Tesla a fost exclusă din indicele S&P 500 ESG, provocând critici din partea miliardarului Elon Musk
    Tesla a fost exclusă din indicele S&P 500 ESG, provocând critici din partea miliardarului Elon Musk
    Inflația din Marea Britanie a atins un maxim al ultimilor 40 de ani
    Inflația din Marea Britanie a atins un maxim al ultimilor 40 de ani
    Rezervările pentru zboruri turistice și în scop de afaceri sunt peste nivelurile din 2019
    Rezervările pentru zboruri turistice și în scop de afaceri sunt peste nivelurile din 2019
  • OPINII
  • BLOOMBERG
  1. Home
  2. Restaurante de weekend
  3. FOTO Eu mă bucur că Chef Samuel Le Torriellec a rămas conservator

FOTO Eu mă bucur că Chef Samuel Le Torriellec a rămas conservator

Restaurante de weekend

FOTO Eu mă bucur că Chef Samuel Le Torriellec a rămas conservator Galerie foto
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 mar 2019

Îmi pusesem demult în agendă să revizitez L’Atelier de la Hotel Epoque, mai ales după ce au și câștigat la categoria „Cel mai bun foie gras din București” în competiția „Topul Mâncărurilor Restocracy 2018„. Au concurat și la alte secțiuni, și, deși nu au câștigat, cei din juriu mi-au semnalat că au mâncat foarte bine acolo și că ar trebui să fac o reevaluare.

Nu mai scriu despre hotel și despre restaurant, sunt exact așa cum le-am lăsat cu un an în urmă, totul arată ca la un hotel de lux, așa cum și este Hotel Epoque.

Acum am mers cu o țintă precisă la L’Atelier, știind sigur că și Chef Samuel Le Torriellec va fi în bucătărie. Au avut ei un eveniment special, The World Oceans Day, la care participă toți cei din Relais & Châteaux, din care fac și ei parte.

FOTO S-a deschis unul dintre cele mai spectaculoase restaurante din București CITEȘTE ȘI FOTO S-a deschis unul dintre cele mai spectaculoase restaurante din București

Chef Samuel Le Torriellec a pregătit un meniu special pentru acest World Oceans Day, numai cu pește, desigur: Turbot cheeks with tarragon, and Greek style consommé, Black Sea turbot ceviche with Mediterranean citrus, cherry tomatoes and caramelized onions și Turbot Steak slowly cooked in slightly salted butter and marinated onions. Și am profitat de vizită ca să gust și din foie gras-ul cu care au câștigat titlul de „Cel mai bun foie gras din București„, în special Carpaccio de foie gras crud.

Samuel Le Torriellec e un mare chef de Haute Cuisine Francaise, ramură clasică, adică cea pe care a învățat-o încă de mic prin marile restaurante în care a lucrat. A rămas la aceasta, nu pare prea tentat de inovațiile continue, cu orice preț, deși are rezerva lui de originalitate.

Toate felurile au fost foarte bune, așa cum ne așteptam. Sosul, în special, a fost ceva de ținut minte, cu atât mai mult cu cât e o raritate să primești un sos fin în București, ca să nu mai spun de unul de Grande Cuisine. M-au mirat legumele, unele aproape crude, altele doar călite puțin, ceea ce nu prea stă în firea Haute Cuisine, asta e specific mai degrabă noilor curente – și nu neapărat celor de bucătărie fină. Cred că ceva asemănător despre legume am spus și la vizita trecută.

L’Atelier e restaurantul hotelului Epoque, probabil cel mai elegant și mai sofisticat boutique hotel din București. E lângă parcul Cișmigiu, pe partea cu Schitu Măgureanu, aproape de Piața Mihail Kogălniceanu. E Bucureștiul vechi acolo, cu farmec și poezie, în care străduțele înguste nu sunt niciodată drepte.

Când au deschis hotelul se numea altfel, Bistrot Epoque, numele de L’Atelier l-a primit ceva mai încolo. Ocupă un cerdac foarte frumos, construit în dreapta clădirii, și cred că mai au și o sală în interior, de aceeași dimensiune. Geamurile pridvorului par fixe, așa că dacă vrei să stai pe terasa trebuie să mergi în partea cealaltă a curții, în stânga, trecând prin fața intrării.

Salonul din cerdac e mijlociu ca mărime, are vreo zece mese, e elegant, amenajat într-un stil clasic, aristocratic, cu mobilier masiv, veselă și lucruri de cea mai bună calitate. Terasa are și ea câteva mese, lângă o grădiniță foarte frumos amenajata, cu multe plante scumpe.

Când au deschis restaurantul de la Hotel Epoque au adus un chef faimos din Franța, care a pus bazele și a construit meniul și întreg conceptul de Grande Cuisine. La scurt timp după el a venit alt francez umblat prin marile restaurante franțuzești cu stele Michelin, Samuel le Torriellec, care e și acum acolo.

Meniul de la L’Atelier e din bucătăria franțuzească tradițională, „adevărata mare bucătărie franțuzească”, așa cum o numesc tradiționaliștii. E scurt, așa cum și trebuie să fie.

L’Atelier de la Hotel Epoque e unul dintre restaurantele mari ale Bucureștiului. Sper să meargă bine hotelului, ca să poată ține deschis și restaurantul, pentru că, oricât de bun ar fi, are prea puține locuri spre a se autosusține din propria activitate, mai ales la acest nivel al bucătăriei.

viewscnt
Afla mai multe despre
l’atelier
hotel epoque
foie gras
restaurante bucuresti

Poţi citi în continuare

  • FOTO Restaurantele la care nu poți lăsa bacșis
    FOTO Restaurantele la care nu poți lăsa bacșis 21 mar 2019
  • FOTO Poți mânca foarte bine și elegant și fără bucătărie fină
    FOTO Poți mânca foarte bine și elegant și fără bucătărie fină 21 mar 2019
Urmărește poveștile cu profit pe:
PROFIT TV - live și program

EVENIMENTE PROFIT.ro

Premiul CFA România pentru cea mai bună acoperire mediatică a economiei

Ultimele ştiri

  • ROCA Industry își completează portofoliul cu cel mai mare producător român de uși astăzi, 11:16
  • Indicele ROBOR urcă astăzi, 11:06
  • Teodor Stoica, Genesis Property: Generația Z stă grozav la „hard skills”, dar reducerea contactului social afectează zona de „soft skills”. Biroul, esențial în formarea personalității tinerilor astăzi, 11:00
  • Amazon lansează o nouă versiune a tabletei Fire 7 astăzi, 10:48
  • vezi toate ştirile

Newsletter

Pentru o sinteza cu cele mai importante evenimente economice ale zilei te rugam sa te abonezi la

Curs BNR

1 EUR4.9472 -0.0005-0.01 %
1 USD4.7020 -0.0227-0.48 %
1 GBP5.8347 -0.0463-0.79 %
1 CHF4.7195 -0.0185-0.39 %

Curs BNR oferit de cursvalutar.ro

Refinantare credit

Calculatorul estimeaza economia de costuri care se poate obtine prin refinantarea unui credit.

INFORMATII DESPRE CREDITUL ACTUAL

%
luni
%

INFORMATII DESPRE NOUL CREDIT

%
%
%
luni
 

Poti consulta si restul calculatoarelor aici

DISCLAIMER:
Acest calculator este informativ si simuleaza conditiile pentru creditare, pentru o oferta finala va rugam sa contactati banca dumneavoastra.

 

 

  • Contact
  • Publicitate
  • Despre noi
  • About cookies

The Social Responsibility of Business is to Increase Its Profits.

Milton Friedman

© 2022 Profit.ro. Toate drepturile rezervate.

Dezvoltat de 1616.ro