BRD, profit de 757 milioane de lei în primul semestru al anului

BRD, profit de 757 milioane de lei în primul semestru al anului
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 aug 2018

BRD Groupe Société Générale, a treia bancă din România din punct de vedere al valorii activelor, a anunțat joi că a înregistrat un avans de 34,5% al profitului net în primul semestru, până la 757 milioane lei, față de aceeași perioadă a anului trecut, pe fondul creșterii veniturilor operaționale și a scăderii costului de risc, conform news.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Veniturile operaționale au crescut cu 11,5% în primele șase luni, până la 1,438 miliarde lei.

Totodată, grupul BRD a înregistrat un cost al riscului pozitiv de 154 milioane lei, mai scăzut cu 42,8%, datorită elementelor nerecurente mari înregistrate în 2017.

Calitatea portofoliului de credite a continuat să se îmbunătațească, potrivit băncii.

”Rata creditelor neperformante a scăzut la 6,3% la finalul lunii iunie 2018 față de 8,8% la finalul lunii iunie 2017, în timp ce gradul de acoperire s-a menținut la un nivel solid de 73%, comparativ cu 75% la finalul lui iunie 2017 (toți indicatorii conform metodologiei ABE)”, se arată în comunicat.

Creditele nete au crescut cu +2,8% în comparație cu sfârșitul lunii iunie 2017, grație performanței din segmentul retail.

”Creditele retail au crescut cu +6,1%, susținute în principal de creditele pentru locuințe (+11,1%). Producția de credite pentru locuințe a crescut cu +8,3%, evoluție determinată de cererea solidă pentru creditul de locuințe “La Casa Mea” oferit de BRD. Depozitele s-au majorat cu +1,8% în dinamică anuală în principal, datorită fondurilor atrase de la clienții retail”, se arată în comunicat.

Activele totale ale băncii erau, la finalul lunii iunie, de 52,4 miliarde lei, în scădere față valoarea înregistrată în decembrie 2017, de 53,49 miliarde lei.

În primul trimestru, BRD își majorase profitul substanțial, la 414 milioane de lei, pe fondul creșterii veniturilor operaționale, mai ales a celor din dobânzi, și al unor eliberări de provizioane.

Pe piața bancară din România, BRD - Groupe Société Générale, controlată de grupul francez cu un pachet de 60% din acțiuni, este al treilea jucător în funcție de active.

Anul trecut, BRD Groupe Société Générale a obținut un profit net de 1,4 miliarde de lei, în creștere puternică față de 2016, pe fondul unor venituri în creștere și eliberării unor provizioane de risc.

viewscnt
Afla mai multe despre
brd
rezultate financiare brd
profit net brd