EXCLUSIV FOTO Piraeus Bank România își schimbă denumirea din decembrie

EXCLUSIV FOTO Piraeus Bank România își schimbă denumirea din decembrie
Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 11 sep 2018

Piraeus Bank își va schimba denumirea începând cu luna decembrie, după ce a fost preluată de fondul de investiții american J.C, Flowers și BERD, au declarat pentru Profit.ro surse din piață, informații confirmate de către bancă. Noul nume ales ar fi First Bank, potrivit surselor, însă sunt analizate și alte variante.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

La sfârșitul lunii iunie s-a încheiat procesul de achiziție prin care Piraeus Bank România a fost preluată de fondul american de investiții J.C.Flowers &Co de la acționarii greci din grupul Piraeus, forțați să restrângă prezența în regiune după bailoutul european. BERD a achiziționat ulterior 19% din acțiuni, JC Flowes deține 76%, iar restul cotei este în dreptul conducerii.

Urmărește-ne și pe Google News

Este singura tranzacție post-2008 în care un acționar nou intră pe piața bancară din România, peisajul fiind dominat de fuziuni prin absorbție între jucătorii prezenți deja în piață.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
EXCLUSIV Probleme cu buffer-ul la Finanțe: Rezerva de valută a coborât cu aproape 2 miliarde de euro sub obiectiv și lasă statul mai vulnerabil în fața băncilor CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Probleme cu buffer-ul la Finanțe: Rezerva de valută a coborât cu aproape 2 miliarde de euro sub obiectiv și lasă statul mai vulnerabil în fața băncilor

Rebrandingul Piraeus Bank România pare, așadar, firesc, iar managementul băncii conduse de Dominic Bruynseels se grăbește să treacă la noua identitate înainte de sfârșitul acestui an, fiind lansat un pitch cu agențiile de creație.

La solicitarea Profit.ro, oficialii băncii au transmis că banca se află într-un proces de adoptare a unei noi identități de brand.

"La acest moment sunt analizate mai multe opțiuni, fără a exista însă o decizie asupra brandului sub care va opera în viitor Piraeus Bank România. Procesul de rebranding este un pas firesc după ce, pe 28 iunie 2018, banca a fost achiziționată de către JCF IV Tiger Holdings S.àr.l. entitate aparținând grupului J.C. Flowers & Co”, au declarat pentru Profit.ro oficialii băncii.

EXCLUSIV Anchetă pe piața asigurărilor. Concurența suspectează UNSAR de facilitarea unei practici anticoncurențiale de majorare a tarifelor polițelor RCA CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Anchetă pe piața asigurărilor. Concurența suspectează UNSAR de facilitarea unei practici anticoncurențiale de majorare a tarifelor polițelor RCA

Firma Cosmovici și Asociații, specializată în proprietate intelectuală, a depus la Oficiul de Stat pentru Mărci și Invenții (OSIM) o solicitare pentru înregistrarea mărcii First Bank în luna mai.

EXCLUSIV FOTO Piraeus Bank România își schimbă denumirea din decembrie

La aceeași dată a mai fost depusă o solicitare și pentru marca A Bank, iar în iulie au fost depuse depozite pentru mărcile bank of us și First American Bank.

Niciuna dintre mărci nu este înregistrată încă, fiind în perioada de opozabilitate și depunere a eventualelor observații. Au mai fost depuse cereri și pentru mărcile verbale, deci fără identitate vizuală, Bank of Today, JC Bank și New Day Bank, ultima fiind retrasă.

EXCLUSIV FOTO Piraeus Bank România își schimbă denumirea din decembrie

EXCLUSIV FOTO Piraeus Bank România își schimbă denumirea din decembrie

EXCLUSIV FOTO Piraeus Bank România își schimbă denumirea din decembrie

Piraeus Bank a încheiat primul semestru din acest an cu un profit brut de 25,1 milioane de lei, față de 3,8 milioane de lei în aceeași perioadă din 2017. Pe întreg anul trecut, Piraeus a făcut un profit net de 10,8 milioane de lei, după o pierdere de 31,5 milioane de lei în 2016, și un rezultat negativ de 252,5 milioane de lei în 2015, perioadă în care banca a fost în proces de restructurare și a redus expunerile, vânzând credite neperformante și conservând capitalul.

Valoarea totală a creditelor acordate în primele 6 luni a crescut cu 3% în raport cu perioada similară a anului 2017, la 3,56 miliarde de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
piraeus bank
redenumire piraeus bank
first bank
first american bank
a bank
bank of us