Demisie la fel de surprinzătoare pe cât a fost numirea: Fostul director executiv al Asociației Producătorilor de Medicamente Generice se retrage de la șefia CNAS. Ce anunța la PROFIT HEALTH.forum

Demisie la fel de surprinzătoare pe cât a fost numirea: Fostul director executiv al Asociației Producătorilor de Medicamente Generice se retrage de la șefia CNAS. Ce anunța la PROFIT HEALTH.forum
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 26 ian 2018

Laurențiu Teodor Mihai, fost director executiv al Asociației Producătorilor de Medicamente Generice (APMGR), a demisionat de la conducerea Casei Naționale a Asigurărilor de Sănătate (CNAS), una dintre cele mai importante instituții publice, care administrează fonduri de aproximativ 5 miliarde euro și avizează contracte cu spitale și medici, având în subordine casele județene de sănătate. El preluase postul în luna noiembrie, numirea sa fiind atunci una surprinzătoare, în condițiile în care venea de la șefia Asociației care reprezintă interesele celor mai puternici producători de medicamente.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

El își va înceta efectiv mandatul, la cerere, la 1 februarie.

Laurențiu Mihai a fost numit în funcție de premierul Mihai Tudose și pleacă acum, odată cu venirea premierului Viorica Dăncilă.

În septembrie, premierul Tudose l-a demis pe Marian Burcea de la șefia CNAS.

Președintele Casei Naționale a Asigurărilor de Sănătate a fost atunci reținut de DNA în dosarul decontărilor fictive de servicii medicale la domiciliu.

EXCLUSIV Jumătate din mașinile aduse în România, puse la vânzare, au probleme: \ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Jumătate din mașinile aduse în România, puse la vânzare, au probleme: "Cifrele ar trebui să dărâme mitul că mașinile care vin de afară au fost folosite de bunicuțe sau doctori". Care sunt mărcile cu cele mai multe nereguli și cum pot fi evitate

Laurențiu Teodor Mihai era director executiv al APMGR din mai 2011.

Înființată în 2009 la inițiativa unor producători de medicamente generice, Asociația reunește astăzi companiile Accord Healthcare, Amring Pharmaceuticals, Alvogen, Dr. Reddy’s, Egis, Fresenius Kabi, Gedeon Richter, Infomed Fluids, Krka, Magistra CC, Medochemie, Mylan, Sandoz, Terapia, Teva, Zentiva.

Ultima poziționare publică a Asociației a fost la începutul acestei luni, când a avertizat, chiar prin vocea acestuia, că nivelul taxei clawback pe trimestrul al treilea al acestui an a crescut din nou, cu 25% față de aceeași perioadă a a anului trecut, situație care va duce la dispariția și mai multor medicamente ieftine de pe piață și la prăbușirea industriei farmaceutice locale.

În primăvară, el a participat la la PROFIT HEALTH.forum, cel mai important eveniment pe piața pharma, atenționând atunci că din România nu dispar doar medicamentele scumpe, ci și medicamentele generice ieftine.

Medicamentele generice sunt echivalente terapeutice ale produselor farmaceutice originale ale căror brevete au expirat.

viewscnt
Afla mai multe despre
mihai tudose
cnas