BREXIT Discuții între premierul britanic și președinta Comisiei Europene legate de concurență și pescuitul

BREXIT Discuții între premierul britanic și președinta Comisiei Europene legate de concurență și pescuitul
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 dec 2020

Prim-ministrul britanic Boris Johnson este așteptat să discute cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, despre viitorul negocierilor comerciale post-Brexit, duminică, în jurul prânzului, informează BBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Discuțiile între oficialii celor două părți au început la Bruxelles la ora locală 09:00. Este ultima zi în care trebuie luată o decizie.

Johnson a declarat că e puțin probabil ca Marea Britanie și Uniunea Europeană să ajungă la o înțelegere, informează News.ro.

Ursula von der Leyen a precizat că no-deal (niciun acord) este cel mai probabil final al discuțiilor „dificile”.

Ministrul britanic de Externe, Dominic Raab, a declarat, duminică, pentru Sky News: „Vrem să fim tratați ca orice altă democrație independentă respectabilă. Dacă UE poate accepta asta la un nivel politic, atunci există toate motivele să fim încrezători, dar mai este, cred, mult până acolo”.

Punctele cheie ale acordului post-Brexit sunt reprezentate de legile concurenței și de drepturile privind pescuitul. 

Raab a adăugat că Marea Britanie nu va fi mai puțin în siguranță fără un acord comercial și că restricțiile de securitate ale UE sunt mai puțin puternice decât cele pe care Regatul vrea să le impună. Referitor la agricultură, Raab a susținut că tarifele vor fi „devastatoare pe partea UE”.

Marea Britanie va continua să lucreze cu partenerii din UE indiferent de ce se va întâmpla la discuțiile cu oficialii Blocului, a completat el.

viewscnt
Afla mai multe despre
brexit
boris johnson
ursula von der leyen
pescuit
concurenta