Chirițoiu: Avem pregătit un proiect de act normativ prin care se asigură transpunerea Directivei ECN+

Chirițoiu: Avem pregătit un proiect de act normativ prin care se asigură transpunerea Directivei ECN+
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 iul 2023

Consiliul Concurenței are pregătit un proiect de act normativ prin care se asigură transpunerea Directivei ECN+ (European Competition Network), prin care se întăresc puterile de investigație ale autorității de concurență, a declarat, pentru Agerpres, președintele instituției, Bogdan Chirițoiu.

"Avem pregătit un proiect de act normativ prin care se asigură transpunerea Directivei ECN+. Prin acesta se întăresc puterile de investigație ale autorității de concurență, se asigură resurse adecvate pentru aplicarea eficientă a legislației și sunt implementate măsuri menite să garanteze îndeplinirea sarcinilor autorității în mod independent, în interesul funcționarii eficiente a economiei de piață. Sunt sigur că, în perioada următoare, Guvernul va dispune măsurile necesare pentru transpunerea Directivei și respectarea obligațiilor de Stat Membru", a spus președintele Consiliului Concurenței.

Urmărește-ne și pe Google News
Tesla a produs primul pickup Cybertruck CITEȘTE ȘI Tesla a produs primul pickup Cybertruck
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Comisia Europeană a decis, vineri, să emită un aviz motivat României pentru netranspunerea integrală în legislația națională a Directivei ECN+ (Rețeaua Europeană de Concurență), conform unui comunicat al Executivului comunitar.

Directiva ECN+ conferă autorităților naționale din domeniul concurenței mijloacele necesare pentru a-și spori eficacitatea în asigurarea respectării normelor antitrust ale UE, oferindu-le garanțiile necesare de independență, precum și resursele și instrumentele adecvate de aplicare a amenzilor și de asigurare a respectării normelor, și anume competențe decizionale, programe eficace de clemență și mecanisme de asistență reciprocă. Statele membre au avut obligația să adopte și să publice măsurile necesare pentru a asigura transpunerea integrală a Directivei ECN+ în legislația națională până la 4 februarie 2021.

viewscnt
Afla mai multe despre
consiliul concurenței
bogdan chirițoiu
romania ue infringement concurență
directiva ecn+