Economia zonei euro a început trimestrul al treilea cu cel mai scăzut ritm din ultimele șase luni

Economia zonei euro a început trimestrul al treilea cu cel mai scăzut ritm din ultimele șase luni
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 iul 2017

Economia zonei euro a început trimestrul al treilea cu cel mai scăzut ritm al activităților din ultimele șase luni, din cauza încetinirii din industria prelucrătoare, potrivit datelor publicate luni de IHS Markit, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Indicele compozit al intențiilor de achiziții ale managerilor a scăzut în iulie la 55,8 puncte, de la 56,3 puncte în iunie, ceea ce sugerează o creștere economică trimestrială de 0,6%, față de 0,7% în trimestrul al doilea, scrie News.ro.

Președintele Băncii Centrale Europene, Mario Draghi, a declarat săptămâna trecută că zona euro nu este pregătită încă pentru restrângărea măsurilor extraordinare de stimulare. În timp ce creșterea economică pare să se intensifice, prețurile nu avansează suficient de rapid pentru a ajunge la nivelul de aproape 2% țintit de BCE fără nivelul minim record al dobânzilor și achiziții de obligațiuni.

Angajatorii au scos pe piață 220.000 de posturi în primele 6 luni. În ce meserii și în ce orașe sunt cele mai multe joburi disponibile CITEȘTE ȘI Angajatorii au scos pe piață 220.000 de posturi în primele 6 luni. În ce meserii și în ce orașe sunt cele mai multe joburi disponibile

”Creșterea economică din zona euro a ncetinit pentru a doua lună, dar rămâne impresionantă. Întărește convingerea să reprezentanții BCE nu se grăbesc să reducă măsurile de stimulare”, a spus Chris Williamson, economist șef la IHS Markit.

Creșterea costurilor de producție începe să încetinească. Dar creșterea noilor comenzi și a angajărilor este însă solidă. Date anterioare au arătat că economiile Franței și Germaniei au încetinit oarecum ritmul în această lună.

viewscnt
Afla mai multe despre
economia zonei euro
ihs markit