EXCLUSIV Angajatorii vor fi scutiți, până la 5 ani, de impozit și contribuții pentru tinerii angajați în agricultură sau industria alimentară. Salariații vor avea aceleași scutiri

EXCLUSIV Angajatorii vor fi scutiți, până la 5 ani, de impozit și contribuții pentru tinerii angajați în agricultură sau industria alimentară. Salariații vor avea aceleași scutiri
scris 12 mai 2017

Firmele care vor angaja cel puțin 3 persoane sub 35 de ani în agricultură, acvacultură sau industria alimentară vor fi scutite de la plata tuturor obligațiilor către stat ce decurg din acordarea drepturilor salariale, iar de aceleași scutiri vor beneficia și tinerii angajații. Un grup interministerial va elabora în perioada următoare modificările necesare la Codul Fiscal și la alte legi în acest scop.

Guvernul va aplica această măsură având în vedere că, în prezent, zona rurală a României acoperă 87,5% din teritoriu și 45% din populație, fiind caracterizată de o puternică tendință de îmbătrânire și de migrare, în special a tinerilor. Măsura va fi luată pentru a reduce aceste tendințe care s-au accentuat in ultimii zece ani.

Astfel, la angajarea tinerilor în agricultură, acvacultură și industria alimentară, ca mod de sprijin financiar, atât angajatorul, cât și angajatorul vor fi scutiți de la plata tuturor obligațiilor către stat ce decurg din acordarea drepturilor salariale, respectiv impozit și contribuții sociale și de sănătate.

Condiția pentru angajatori va fi de a angaja cel puțin 3 tineri care îndeplinesc condițiile de vârstă stabilite, iar angajații vor trebui menținuți pe o perioadă de cel puțin 1 an, scutirea fiind acordată pentru cel mult 5 ani.

DOCUMENT Măsuri pregătite de Guvern pentru creșterea veniturilor: Contribuții pentru angajatori, acciza majorată la țigări, plafonarea indemnizației pentru copil CITEȘTE ȘI DOCUMENT Măsuri pregătite de Guvern pentru creșterea veniturilor: Contribuții pentru angajatori, acciza majorată la țigări, plafonarea indemnizației pentru copil

Potrivit unui document oficial aflat în posesia Profit.ro, autoritățile estimează că, în perioada 2017 - 2020, vor fi angajate circa 8.000 de persoane cu vârsta sub 35 de ani (câte 2.000 de salariați anual), ceea ce va conduce la o creștere cu 8,2 % a forței de muncă în  agricultură.

Programul va fi promovat în mediul rural, dar și în orașe, cu scopul atragerii șomerilor din mediul urban care doresc să se angajeze în agricultură, relevă documentul.

Impactul bugetar pentru susținerea acestei scheme de sprijin financiar a fost calculat de Guvern la 25 milioane euro în următorii 4 ani.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
agricultura
acvacultura
industrie
alimentara
angajator
firma
companie
angajat
tineri
scutire
impozit
obligatii
buget
guvern