Încrederea investitorilor în zona euro, la cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani

Încrederea investitorilor în zona euro, la cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 apr 2024

Încrederea investitorilor în zona euro s-a îmbunătățit în aprilie, pentru a șasea lună consecutiv, ajungând la cel mai ridicat nivel începând din februarie 2022, iar Germania rămâne o povară, chiar dacă "arată semne de viață", conform rezultatelor unui studiu publicat luni, transmit DPA și Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Indicele Sentix pentru zona euro a urcat la minus 5,9 puncte în aprilie, de la minus 10,5 puncte luna precedentă, cel mai ridicat nivel din februarie 2022, în timp ce analiștii intervievați de Reuters se așteptau la minus 8,5 puncte. Datele Sentix includ răspunsurile a 1.201 de investitori. Studiul a fost realizat în perioada 4-6 aprilie, scrie Agerpres.

Șeful Boeing părăsește compania, primind o compensație de 33 milioane dolari CITEȘTE ȘI Șeful Boeing părăsește compania, primind o compensație de 33 milioane dolari

"Va fi în cele din urmă o redresare economică susținută? Cel puțin revenirea economiei în zona euro și pe plan global continuă. Indicatorii economice semnalează o stabilizare și la nivel internațional", se arată într-un comunicat al Sentix.

Conform Sentix, în Germania așteptările s-au îmbunătățit, ajungând la cel mai ridicat nivel din februarie 2022, dar cea mai mare economie europeană "rămâne copilul problemă dintre marile state industrializate".

Subindicele privind viitoarele așteptări în zona euro a urcat la cinci puncte în aprilie, de la minus 2,3 puncte luna precedentă, a șaptea lună de creștere consecutivă și cel mai ridicat nivel începând din februarie 2022.

De asemenea, subindicele privind actuala situație în zona euro a urcat la minus 16,3 puncte în aprilie, de la minus 18,5 puncte luna precedentă, a șasea lună de creștere consecutivă.

Investitorii cred că BCE acționează acum mult prea restrictiv și se așteaptă la o relaxare a politicii monetare, chiar dacă redresarea economiei este moderată.

Zona euro a evitat recesiunea la finalul anului trecut, iar economiștii se așteaptă la un avans de doar 0,1% în primul trimestru, iar pe ansamblul anului la o creștere de 0,5%.

viewscnt
Afla mai multe despre
zona euro
economie