Laufer: Am primit aprobare pentru o suplimentare de 135 de posturi la fostele Oficii Teritoriale pentru IMM

Laufer: Am primit aprobare pentru o suplimentare de 135 de posturi la fostele Oficii Teritoriale pentru IMM
scris 17 iul 2017

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a primit aprobare pentru o suplimentare de 135 de posturi la fostele Oficii Teritoriale pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii și Cooperație (OTIMMC), pe care Guvernul le-a transformat în agenții, a declarat luni ministrul de resort Ilan Laufer.

Totodată, cele opt oficii vor fi reorganizate, urmând să apară nouă agenții, scrie News.ro.

”Oficiile teritoriale pe care le avem, OTIMMC-urile (Oficiile Teritoriale pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii și Cooperație, n.r.), în conformitate cu programul de guvernare, trebuiau să fie transformate în agenții și să primească atribuții suplimentare în ceea ce privește atragerea de investiții străine și comerț. Lucrul acesta se întâmplă în acest moment, este o altă prioritate pentru mine. Deci colegii mei din teritoriu vor fi mai mulți în următoarea perioadă”, a declarat luni ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ilan Laufer, într-o conferință de presă.

El spune că există o suplimentare de 135 de posturi, pentru care are aprobare de la Guvern.

VIDEO Italia experimentează „opțiunea nucleară”: să dea vize UE pentru 200.000 de emigranți și să îi trimită înspre nord CITEȘTE ȘI VIDEO Italia experimentează „opțiunea nucleară”: să dea vize UE pentru 200.000 de emigranți și să îi trimită înspre nord

”Acesta este un plafon maxim. Dacă am reuși să creștem echipa cu vreo 50-60 de oameni într-un termen scurt-mediu, ar fi foarte bine pentru noi”, a menționat Laufer.

Guvernul a înființat la sfârșitul lunii iunie nouă agenții teritoriale în București, Brașov, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Iași, Ploiești, Târgu Mureș și Timișoara, care să poată pune în aplicare programele de sprijinire a înființării și dezvoltării de întreprinderi mici și mijlocii, inclusiv Start-up Nation – România.

În plus față de arhitectura instituțională de acum, s-a înființat o agenție în București, care va prelua de la Oficiul teritorial pentru IMM-uri Ploiești activitatea pentru zona Capitalei și Ilfov.

Cele nouă agenții înființate prin reorganizarea celor opt oficii teritoriale pentru IMM-uri își vor desfășura activitatea în subordinea Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
ministerul pentru mediul de afaceri
ilan laufer