Noul ministru de Finanțe va cere ANAF să publice o ''listă neagră'' cu firmele implicate în rețele evazioniste

Noul ministru de Finanțe va cere ANAF să publice o ''listă neagră'' cu firmele implicate în rețele evazioniste
scris 4 ian 2017

Agenția Națională de Amnistrare Fiscală (ANAF) va trebui să publice o ''listă neagră'' cu firmele implicate în circuite de evaziune fiscală, astfel încât eventualii parteneri de afaceri ai acestora să știe cu cine lucrează și să evite eventuale repercusiuni din partea Fiscului, în urma asocierii cu companiile respective, afirmă Viorel Ștefan, propus ca ministru de Finanțe.

 

"Vom obliga ANAF să țină o black list cu aceste firme, astfel încât contribuabilul să știe cu cine intră în afaceri", a declarat Viorel Ștefan, la audierile din Parlament pentru funcția de ministru.

El a adăugat că prevederile actuale care permit Fiscului să dispună măsuri împotriva tuturor firmelor aflate în relație cu o companie acuzată de evaziune implementează o Directivă europeană, dar publicarea unei astfel de liste îi poate scuti pe mulți contribuabili de neplăceri. 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
anaf
lista neagra
lista
evaziune
lant
firme
ministru
finante