Rareș Bogdan: PNL vrea mărirea pensiilor cu 16%. Dacă domnul Câciu nu găsește resursele bugetare, pleacă acasă, simplu

Rareș Bogdan: PNL vrea mărirea pensiilor cu 16%. Dacă domnul Câciu nu găsește resursele bugetare, pleacă acasă, simplu
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 sep 2022

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan susține că Partidul Național Liberal dorește creșterea pensiilor cu 16% și că ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, care a anunțat că a identificat resursele bugetare, trebuie să găsească formula de creștere a pensiilor. În caz contrar, ”pleacă acasă”. Liberalul a adăugat că Adrian Câciu se împrumută la dobânzi mai mari decât fostul ministru al Finanțelor Florin Cîțu și ”negociază mai prost”. ” Vom avea luni sau marți ședință de coaliție și vă asigur că domnul Câciu va fi chemat să răspundă de ce România se împrumută cu aproape 9%”, a arătat el.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Rareș Bogdan a declarat, la Realitatea TV, că o creștere cu 10 la sută a pensiilor din România este puțin, în condițiile în care inflația este în urcare.

”PNL dorește mărirea pensiilor. Consider că 10 la sută este puțin, pentru că inflația este de 15 la sută și este în creștere. Deci dacă Ministerul Finanțelor este la domnul Câciu. Domnul Câciu a anunțat că are bani pentru mărirea pensiilor. PNL dorește mărirea pensiilor exact cu cât a rămas până la 40 la sută. Noi am mărit o dată cu 14 la sută, am mai mărit încă o dată pensiile cu 10 la sută. Haideți să le mărim, să fie lucrurile extrem de clare, cu tot ceea ce a rămas”, a explicat Rareș Bogdan, citat de News.ro.

EXCLUSIV Daea discută cu Asociația Producătorilor de Zahăr din zona Luduș un transfer al fabricii pe care gigantul francez Tereos vrea să o închidă. Interes și din partea Scandia Food, liderul pieței conservelor CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Daea discută cu Asociația Producătorilor de Zahăr din zona Luduș un transfer al fabricii pe care gigantul francez Tereos vrea să o închidă. Interes și din partea Scandia Food, liderul pieței conservelor

Întrebat când vom avea un răspuns clar în privința procentului cu care vor crește pensiile românilor, Rareș Bogdan a precizat că ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, trebuie să găsească sursa de finanțare.

”Acest procent din punctul meu de vedere este ridicol, este o bătaie de joc la adresa pensionarului român. Inflația este de 15 la sută. În momentul ăsta, pentru a fi corecți, și domnul Barna are perfectă dreptate, trebuie să fie de minim 16 la sută creșterea. Consider că poate fi și mai mare, având în vedere că inflația este galopantă. Domnul Câciu trebuie să găsească sursă de finanțare. Propunerea mea în coaliția de guvernământ va fi să fie minim 16 la sută creștere de pensii, pentru a ajunge la procentul de 40 la sută. PNL a crescut pensiile cu 14 la sută. Imediat după ce am făcut coaliția nouă, actuală, cu PSD, am venit cu încă o creștere în luna ianuarie, de 10 la sută. În momentul acesta, avem o creștere a pensiilor, în ultimii doi ani, de 24 la sută. Pentru a ajunge la procentul de 40 la sută, potrivit legii, trebuie o creștere de 16 la sută”, a declarat Rareș Bogdan.

Prim-vicepreședintele PNL a adăugat că ministrul Finanțelor e obligat să găsească formula de creștere a pensiilor cu 16 la sută.

”Avem un ministru al Finanțelor, domnul Câciu, care a anunțat că a descoperit deja resursele financiare, domnul Câciu e obligat să găsească formula de creștere a pensiilor cu  minim 16 la sută. Dacă domnul Câciu nu găsește resursele bugetare, dar a anunțat că le are, pleacă acasă, simplu. Este ministrul Finanțelor. Dânsul a anunțat, nu eu. (...) Îl așteptăm luni sau marți la coaliție cu resursa bugetară și să creștem pensiile cu 16 la sută. Majorarea de 5 la sută sau 10 la sută este bătaie de joc la adresa românilor”, a precizat Bogdan.

Rareș Bogdan l-a mai critcat pe Adrian Câciu și în privința împrumuturilor pe care acesta le face.

”Să fim responsabli și să sprijinim capitalul românesc. Haideți să recunoaștem că ne împrumutăm pe niște dobânzi foarte mari, că în momentul ăsta, domnul Câciu negociază mai prost decât domnul Cîțu care se împrumuta cu 2-3-4 la sută. În momentul ăsta, România se împrumută cu 8,75 la sută, fiiind cel mai mare procent de împrumut din Europa. Să ne răspundă domnul Câciu de ce România se împrumută cu aproape 9 la sută și nu se împrumută ca pe mandatul domnului Cîțu cu 3-4 la sută. Vom avea luni sau marți ședință de coaliție și vă asigur că domnul Câciu va fi chemat să răspundă de ce România se împrumută cu aproape 9 la sută”, a mai spus Rareș Bogdan.

viewscnt
Afla mai multe despre
rares bogdan
pensii
adrian caciu