Tinerii care nu merg la școală și sunt șomeri primesc până la 30.000 euro pentru deschiderea unei afaceri

Tinerii care nu merg la școală și sunt șomeri primesc până la 30.000 euro pentru deschiderea unei afaceri
scris 14 dec 2016

Tinerii în vârstă cuprinsă între 16 și 24 de ani care nu merg la școală sau la vreun curs profesional și nu au un loc de muncă vor primi de la stat, din fonduri europene, până la 30.000 de euro pentru deschiderea unei afaceri. Primirea banilor va fi condiționată de lansarea unei afaceri și derularea acesteia pe o perioadă de minimum 18 luni.

"Este îngrijorător că, în România de azi, 2 din 10 tineri cu vârsta cuprinsă între 16 și 24 de ani nu merg la școală sau la vreun curs și nu au loc de muncă. Nu putem ignora acest adevăr", arată autoritățile. 

Tinerii care vor să opteze pentru acest ajutor vor beneficia și de cursuri de consiliere și formare în domeniul antreprenoriatului, înainte de a-și lansa afacerea, precum și de programe ulterioare de "tutorat/ mentorat" pentru creșterea și consolidarea afacerii.

Familiile cu al 3-lea copil și tinerii care se căsătoresc vor primi bani de la stat, ca \ CITEȘTE ȘI Familiile cu al 3-lea copil și tinerii care se căsătoresc vor primi bani de la stat, ca "primă pentru recunoașterea contribuției adusă națiunii". Banii vor fi dați și retroactiv!

Afacerile înființate trebuie să funcționeze minimum 18 de luni (incluzând atât perioada de funcționare propriu-zisă ca urmare a acordării subvenției, cât și perioada de sustenabilitate a afacerii).

Detaliile și condițiile complete pentru primirea banilor sunt disponibile AICI.

Conform Institutulului Național de Statistică șomajul în rândul tinerilor a atins cel mai ridicat nivel în ultimul trimestru al anului trecut.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
tineri
firme