EXCLUSIV UNIQA Asigurări intră pe segmentul polițelor de garanții și vrea subscrieri de 3 milioane de euro în următorii trei ani

EXCLUSIV UNIQA Asigurări intră pe segmentul polițelor de garanții și vrea subscrieri de 3 milioane de euro în următorii trei ani
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 26 sep 2022

UNIQA Asigurări a primit autorizația pentru a emite polițe de garanții și are ca obiectiv atingerea unui volum al subscrierilor de 3 milioane de euro, în următorii 3 ani, pe zona clienților corporate, a transmis compania pentru Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

"UNIQA intră pe segmentul asigurărilor de garanții pentru a deservi, în principal, clienții existenți în portofoliul companiei, cu obiectivul de a crește gradul de echipare a acestora, oferindu-le soluții de asigurare pe segmentul non-motor. Clienții noștri au solicitat în mod constant ca UNIQA să ofere soluții de asigurare de garanții, în condițiile în care volumul de subscrieri pentru această linie de asigurări a înregistrat o scădere la nivelul pieței", explică asigurătorul.

Un alt argument privind intrarea pe acest segment de piață este legat de faptul că în România, la momentul actual, sunt în derulare numeroase proiecte majore de investiții.

"În acest context, UNIQA se poziționează drept unul dintre principalii jucători pe segmentul proiectelor de infrastructură și își propune să crească gradul de cuprindere în asigurare și echipare pentru dezvoltatorii eligibili din aceste zone de activitate", mai arată compania.

EXCLUSIV MaxyGo Invest, cu acționari din zona brokerajului în asigurări, va investi 500.000 euro în ialoc.ro CITEȘTE ȘI EXCLUSIV MaxyGo Invest, cu acționari din zona brokerajului în asigurări, va investi 500.000 euro în ialoc.ro

Asigurările de garanții (clasa A15 din categoria asigurărilor generale) permit IMM, de exemplu, să participe la mai multe licitații publice, fără blocare de fonduri sau creșterea gradului de îndatorare. De asemenea, acest tip de asigurare are o primă accesibilă acestui segment de clienți și un proces de emitere rapid.

"UNIQA își propune să exploreze piața ca un jucător de nișă pe segmentul asigurărilor de garanții, cu un apetit de creștere moderat și obiective de dezvoltare graduală a portofoliului pe această nouă linie de activitate. Prima etapă a fost procesul de obținere a licenței pentru practicarea aceastei clase de asigurări și a distribuției acestor produse. Următorul pas presupune dezvoltarea capabilităților interne de analiză și subscriere și o mai bună înțelegere a expunerilor din piață.

În ceea ce privește obiectivele de vânzări, UNIQA își propune să atingă un volum al subscrierilor de 3 milioane de euro în următorii 3 ani, iar acest segment de asigurări are potențialul de a genera 3-5% din volumul de prime aferent zonei corporate", conform asigurătorului.

Garanta Asigurări, ofertată la vânzare, se pregătește să-și majoreze capitalul social CITEȘTE ȘI Garanta Asigurări, ofertată la vânzare, se pregătește să-și majoreze capitalul social

În 2021, asigurările de garanții au generat un volum al primelor subscrise de 345,5 milioane de lei, în scădere cu 25% față de anul anterior. Potrivit datelor Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) principalii jucători pe acest segment de piață sunt ONIX Asigurări, City Insurance și ABC Asigurări.

ASF a retras autorizația de funcționare a City Insurance în septembrie 2021 și a solicitat instanței constatarea stării de faliment, cererea fiind admisă în luna februarie a acestui an.

La finele primelor 9 luni ale anului 2021, City Insurance avea o cotă de 33,47% din piața asigurărilor de garanții. Chiar dacă autorizația a fost retrasă, City Insurance a închis anul precedent cu o pondere de 25,37%.

După retragerea autorizației City Insurance, constructorii au atras atenția că vor avea probleme cu lichiditățile și vor fi puși în situația de a intra în insolvență. Detalii AICI.

La începutul lunii mai a acestui an, Guvernul a anunțat că prelungește termenul de valabilitate a polițelor de garanții emise de City Insurance cu 60 de zile, începând cu 11 mai, dată de la care toate contractele de asigurare ale companiei își vor înceta valabilitatea sub efectul legii. Detalii AICI.

Euroins, liderul pieței asigurărilor, încasează două amenzi de la ASF. Noi amenzi și în pensii private și piața de capital CITEȘTE ȘI Euroins, liderul pieței asigurărilor, încasează două amenzi de la ASF. Noi amenzi și în pensii private și piața de capital

UNIQA Asigurări, înființată sub numele de UNITA, este prezentă pe piața serviciilor de asigurare din România încă din 1990. Din 2008, compania este parte din UNIQA Insurance Group (Austria).

Societatea a înregistrat în anul 2021 prime subscrise de 383,543 milioane de lei, în urcare cu cu 4% față de 2020, Avansul subscrierilor a fost generat de creșterea vanzarilor pe segmentul non-auto, în special asigurări împotriva incendiilor și alte asigurări de bunuri, toate liniile de business non-auto înregistrând creșteri.

UNIQA Asigurări a consemnat un profit de 16,59 milioane de lei, de patru ori mai mare decât în 2020. 

Asigurătorul a ieșit de pe segmentul RCA în luna noiembrie 2021. Detalii AICI.

viewscnt
Afla mai multe despre
uniqa
asigurari
garantii