Grupul Financiar Banca Transilvania intră în domeniul fintech ca acționar la Timesafe, dezvoltatorul aplicației Pago

Grupul Financiar Banca Transilvania intră în domeniul fintech ca acționar la Timesafe, dezvoltatorul aplicației Pago
Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 31 oct 2017

BT Investments, companie a Grupului Financiar Banca Transilvania, a devenit acționar al companiei Timesafe, dezvoltatorul aplicației de plăți Pago.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Pago este o aplicație care permite plata facturilor lunare, dintr-un singur cont, la peste 40 de furnizori de electricitate, gaze, apă, internet, telefonie și salubritate. Proiectul este dezvoltat de Timesafe în parteneriat cu Banca Transilvania și Mastercard.

“Această investiție, fiind vorba de un start-up, este o premieră pentru Grupul Financiar Banca Transilvania. Este încă un pas pe care BT îl face pentru susținerea antreprenorilor și încurajarea digitalizării”, a declarat Ömer Tetik, director general al Băncii Transilvania.

Tranzacția a fost intermediată de BT Capital Partners, divizia de investment banking a Grupului Financiar Banca Transilvania și membru exclusiv în România al Oaklins, și de casa de avocatură DLA Piper.

Avânt oprit: Proiectul de lege care elimină comisioanele bancare pentru majoritatea românilor, retrimis la comisii pentru redefinirea “consumatorilor vulnerabili” CITEȘTE ȘI Avânt oprit: Proiectul de lege care elimină comisioanele bancare pentru majoritatea românilor, retrimis la comisii pentru redefinirea “consumatorilor vulnerabili”

„Parteneriatul cu Banca Transilvania ne va permite să accelerăm dezvoltarea aplicației Pago. Investiția va fi folosită în special pentru dezvoltările tehnice ale produsului și pentru adăugarea de noi furnizori și noi tipuri de plăți, în beneficiul utilizatorilor noștri”, a declara Adrian Cighi, co-fondator Pago.

Aplicația Pago permite și încărcarea cartelelor pre-plătite și plata rovinietelor.

Banca Transilvania este a doua bancă din România după valoarea activelor. Banca din Cluj negociază cu grecii de la Eurobank preluarea Bancpost, locul 9 în piață, tranzacție ce ar aduce BT foarte aproape de liderul pieței Banca Comercială Română, membră a grupului austriac Erste.

viewscnt
Afla mai multe despre
pago
timesafe
banca transilvania
fintech