Vremea se răcește în majoritatea regiunilor. Când revin temperaturile la valori normale

 Vremea se răcește în majoritatea regiunilor. Când revin temperaturile la valori normale
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 apr 2020

O răcire accentuată a vremii se va semnala în următoarele zile la nivel național, însă după data de 16 aprilie temperaturile vor reveni la valori normale pentru această perioadă, în timp ce precipitațiile vor apărea cu mai mare probabilitate pe data de 14 aprilie, precum și după 20 aprilie, reiese din prognoza valabilă pentru perioada 13 - 26 aprilie, publicată luni de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

În Banat, răcirea accentuată a vremii din data de 14 aprilie va determina înregistrarea unor valori de temperatură cu mult sub cele normale la mijlocul lunii aprilie, cu o medie a maximelor de 9 - 12 grade și a minimelor între -2 și 2 grade. Începând din 16 aprilie, vremea va intra într-un proces de încălzire, chiar semnificativă, valorile diurne ajungând la 21 - 23 de grade, iar cele nocturne la 4 - 9 grade, mediat regional. După data de 19 aprilie sunt estimate variații mici în regimul termic, acesta urmând a fi caracterizat de valori în general apropiate de cele normale pentru a doua jumătate a lunii aprilie; într-un ecart mediu, maximele se vor situa între 16 și 19 grade, iar minimele între 4 și 7 grade. În data de 14 aprilie va ploua pe arii extinse, apoi probabilitatea de ploaie va crește după data de 20 aprilie, scrie Agerpres.

În Crișana, vremea va deveni mult mai rece decât în mod normal la mijlocul lunii aprilie, în zilele de 14 și 15 aprilie, când temperaturile diurne vor oscila între 7 și 12 grade, iar cele nocturne între -3 și 2 grade, în medie. Din 16 aprilie, însă, temperaturile vor crește apreciabil, până la valori maxime, mediat regional, de 19 - 22 de grade, în timp ce minimele vor fi de 4 - 8 grade. Estimările pentru cea de-a doua săptămână indică un regim termic fără oscilații importante, cu valori apropiate de cele climatologic specifice în a doua jumătate a lunii aprilie, astfel că, în medie, vor fi maxime de 14 - 19 grade și minime de 3 - 7 grade. În intervalul 13 - 14 aprilie vor fi ploi moderate cantitativ, iar probabilitatea de ploaie va crește din nou după data de 20 aprilie.

FOTO Populația clachează și începe să iasă din case. Un investitor afirmă că blocarea economiei este exagerată, iar consemnarea românilor - nefirească. Prelungirea restricțiilor vine cu riscuri CITEȘTE ȘI FOTO Populația clachează și începe să iasă din case. Un investitor afirmă că blocarea economiei este exagerată, iar consemnarea românilor - nefirească. Prelungirea restricțiilor vine cu riscuri

În Transilvania, vremea se va răci accentuat pe data de 14 aprilie, ceea ce va determina înregistrarea unor valori de temperatură cu mult sub cele normale pentru jumătatea lunii aprilie, cu o medie a maximelor de 8 - 10 grade și a minimelor între -4 și zero grade Celsius. Începând din 16 aprilie, vremea va intra într-un proces de încălzire, chiar semnificativă, valorile diurne ajungând la 18 - 23 de grade, iar cele nocturne la 1 - 5 grade, mediat regional. După data de 19 aprilie, sunt estimate variații mici în regimul termic, acesta urmând a fi caracterizat de valori în general apropiate de cele normale pentru a doua jumătate a lunii aprilie; într-un ecart mediu, maximele se vor situa între 13 și 17 grade, iar minimele între 1 și 4 grade. Marți, 14 aprilie, se vor semnala precipitații în general moderate cantitativ (ploaie și trecător lapoviță sau ninsoare). Ulterior, probabilitatea de ploaie va crește, în special după data de 20 aprilie.

În Maramureș, răcirea accentuată a vremii din data de 14 aprilie se va concretiza prin înregistrarea unor valori de temperatură cu mult sub cele normale pentru această perioadă, cu o medie a maximelor cuprinse între 8 și 10 grade și a minimelor de la -3 grade la 1 grad Celsius. Ulterior, chiar începând din 16 aprilie, vremea se va încălzi din nou, iar de la o zi la alta temperaturile vor crește semnificativ, cele diurne ajungând la 20 - 22 de grade, iar cele nocturne la 3 - 7 grade, mediat regional. După data de 19 aprilie nu sunt estimate variații importante în regimul termic, acesta urmând a fi caracterizat de valori în jurul celor normale pentru a doua jumătate a lunii aprilie. Astfel, într-un ecart mediu, maximele se vor situa între 16 și 19 grade, iar minimele între 3 și 7 grade. În intervalul 13 - 14 aprilie vor fi precipitații, în general, moderate cantitativ, sub formă de ploaie și, trecător, de lapoviță sau ninsoare. Probabilitatea de ploaie va crește, ulterior, din data de 20 aprilie.

În Moldova, în perioada 14 - 15 aprilie, valorile termice vor scădea accentuat, la început în nordul și în centrul regiunii, apoi și în sud, vremea devenind mult mai rece decât în mod obișnuit în această perioadă din an. În medie, maximele vor fi de 9 - 14 grade, iar minimele între -2 și 3 grade. Vremea se va încălzi, apoi, apreciabil, iar valorile diurne vor ajunge, în data de 17 aprilie, la o medie de 20 - 22 de grade, în timp ce, pe timpul nopților, vor fi între 3 și 8 grade. Ulterior, temperaturile vor scădea ușor, dar în general se vor menține până la finalul intervalului de referință apropiate de cele caracteristice în a doua jumătate a lunii aprilie, cu maxime de 14 - 17 grade și minime de 2 - 7 grade. În data de 14 aprilie, pe arii extinse, vor fi precipitații sub formă de ploaie, iar în zona subcarpatică trecător și lapoviță sau ninsoare. Ploi slabe, pe spații mici vor fi și în jurul datei de 18 aprilie, iar în cea de-a doua săptămână estimările prognostice indică o probabilitate relativ ridicată de ploaie.

În Dobrogea, intervalul va debuta cu o vreme deosebit de caldă, în special în partea continentală a regiunii, cu maxime termice de 18 - 20 de grade și minime de 5 - 8 grade, urmat de o perioadă scurtă, în jurul datei de 15 aprilie, cu temperaturi ce se vor situa sub cele normale pentru acea dată, ziua urmând a se înregistra cel mult 14 grade, iar noaptea până la 4 grade. Ulterior, vremea va redeveni mult mai caldă decât climatologic specific, cu temperaturi maxime de 17 - 20 de grade și minime între 6 și 10 grade. Pentru cea de-a doua săptămână, estimările indică menținerea unui regim termic în general apropiat de cel obișnuit perioadei din an. În data de 14 aprilie se vor semnala ploi slabe și moderate cantitativ, mai ales averse și posibil descărcări electrice, dar probabilitatea de ploaie va fi ridicată și în perioada 20 - 21 aprilie.

În Muntenia, prima săptămână a intervalului de referință va fi caracterizată de variații termice importante. Astfel, debutul perioadei va fi cu o vreme deosebit de caldă, cu maxime în medie de 20 - 22 de grade și minime de 4 - 8 grade. Va urma, însă, o răcire de scurtă durată, dar accentuată, cu valori în jurul datei de 15 aprilie mult sub mediile multianuale ale perioadei. Ulterior, vremea va fi din nou în încălzire, spre un regim ușor peste cel normal. Pentru a doua săptămână de prognoză sunt estimate variații termice mici de la o zi la alta, temperaturile urmând a fi în marea lor majoritate apropiate de cele obișnuite perioadei, cu 16 - 20 de grade, pe timpul zilei, respectiv între 3 și 7 grade, noaptea, mediat regional. În data de 14 aprilie vor fi precipitații moderate cantitativ, ziua averse de ploaie și posibil descărcări electrice, iar seara și noaptea local și precipitații mixte, în special în zona deluroasă. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată și după data de 20 aprilie.

În Oltenia, în prima săptămână a intervalului de referință vor fi variații termice importante. Dacă la debutul perioadei vremea va fi caldă, cu maxime în medie de 17 - 22 de grade și minime de 5 - 8 grade, ulterior se va produce o răcire de scurtă durată, dar semnificativă, cu valori în jurul zilei de 15 aprilie mult sub mediile multianuale ale datei. După această perioadă, vremea va fi din nou în încălzire, spre un regim ușor peste cel normal. Pentru a doua săptămână sunt estimate variații termice mai mici de la o zi la alta, temperaturile urmând a fi în marea lor majoritate apropiate de cele obișnuite perioadei, cu 16 - 20 de grade ziua și 4 - 8 grade noaptea, mediat regional. În data de 14 aprilie vor fi precipitații moderate cantitativ, ziua averse de ploaie, iar seara și noaptea local și precipitații mixte, în special în zona deluroasă. După data de 20 aprilie va mai apărea probabilitatea de apariție a ploilor.

La munte, vremea va fi rece în perioada 14 - 15 aprilie, cu valori termice de 0 - 5 grade, ziua respectiv între -9 și -2 grade, noaptea. În celelalte zile ale primei săptămâni vremea va fi relativ caldă, cu maxime ale temperaturii aerului de 6 - 12 grade și minime cuprinse între -3 și 2 grade, în medie. Pentru a doua parte a intervalului de referință estimările indică un regim termic apropiat de cel normal în ultima decadă a lunii aprilie, respectiv valori negative noaptea și între 4 și 8 grade, pe timpul zilei. În jurul datei de 14 aprilie, precipitațiile, predominant ninsori, vor fi frecvente și moderate cantitativ. Probabilitatea pentru precipitații va crește, din nou, după data de 20 aprilie. 

viewscnt
Afla mai multe despre
temepratura
cum va fi vremea