Atenție, cad pietre ! Parlamentul își montează o copertină de protecție contra pietrelor căzute din fațadă și un lift special pentru evacuarea membrilor CSAT

Atenție, cad pietre ! Parlamentul își montează o copertină de protecție contra pietrelor căzute din fațadă și un lift special pentru evacuarea membrilor CSAT

Una dintre intrările Palatului Parlamentului, folosită atât de către demnitari și funcționari, cât și de turiști, va fi protejată cu o copertină care să îi ferească pe cei care intră în clădire de eventuale pietre căzute de pe fațadă. Simultan, va fi pus în funcțiune un lift cu ajutorul căruia membrii CSAT aflați în clădire să fie duși rapid la adăpost în caz de pericol.

Pentru realizarea copertinei vor fi cheltuite 460.000 lei, iar pentru funcționarea liftului special vor fi scoase din vistieria Senatului 666.000 lei. Suma totală include costurile de expertiză tehnică, avizare, proiectare și execuție.

"Scopul realizării acestei copertine este de a asigura protecția și siguranța accesului în instituție prin intrarea B3, având în vedere faptul că a fost semnalată desprinderea unor fragmente ale unor elemente de fațadă. Copertina de protecție va avea caracteristici estetico-funcționale în concordanță cu standardele proprii Palatului Parlamentului", se arată într-un document oficial.

Intrarea cu probleme, dinspre Strada 13 Septembrie, este folosită atât de către demnitari și funcționarii Parlamentului, cât și de turiștii care vin să viziteze clădirea.

FOTO Curtea de Conturi pune la dispoziția tuturor angajaților săi vila de vânătoare din Buzău a lui Ceaușescu CITEȘTE ȘI FOTO Curtea de Conturi pune la dispoziția tuturor angajaților săi vila de vânătoare din Buzău a lui Ceaușescu

Documentul citat relevă că, la sfârșitul anului trecut, Senatul a angajat o firmă de alpinism utilitar pentru identificarea și îndepărtarea controlată a fragmentelor de elemente de fațadă "cu tendință iminentă de desprindere". Lucrarea a fost efectuată, dar garanția de siguranță, prin care pot fi prezentate asigurări că nu mai există pericolul potențial al unor desprinderide fragmente din fațadă, este valabilă doar un an, până în luna decembrie. Din acest motiv, recomandarea firmei a fost reabilitarea fațadei și montarea unei copertine sau a unei plase de protecție.

În paralel, vor fi efectuate lucrări pentru punerea în funcțiune a unui lift special, care să le transporte, în caz de urgență, într-un spațiu sigur pe acele persoane care sunt membre ale Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) și care la acel moment se află în Palatul Parlamentului.

"Echipamentul este parte componentă a sistemului de acces-evacuare, în situații speciale, a membrilor CSAT în obiectivul dispus în Palatul Parlamentului", se arată în document.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
parlament
copertina
lift