După Trump, primul președinte american condamnat penal, Hunter Biden - primul fiu de președinte în funcție găsit vinovat penal. A mințit în legătură cu dependența de droguri pentru a-și cumpăra armă

După Trump, primul președinte american condamnat penal, Hunter Biden - primul fiu de președinte în funcție găsit vinovat penal. A mințit în legătură cu dependența de droguri pentru a-și cumpăra armă
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 iun 2024

Fiul președintelui Joe Biden, Hunter Biden, a fost găsit vinovat, marți, de un juriî din Willmington, statul Delaware, pentru că a mințit în legătură cu consumul de droguri cumpărându-și astfel ilegal o armă, un verdict de care democrații ar putea profita pentru a contracara afirmația lui Donald Trump privind sistemul judiciar al țării care ar fi înrolat împotriva sa. Hunter Biden este primul fiu al unui președinte american în funcție judecat și condamnat penal.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Un juriu de la tribunalul federal din Wilmington, Delaware, fieful lui Jo Biden, l-a găsit vinovat pe Hunter Biden pentru toate cele trei capete de acuzare formulate împotriva sa, ceea ce îl face pe Hunter primul copil al unui președinte american în exercițiu care a fost condamnat pentru o infracțiune.

Un verdict al juriului - format din 12 membri - trebuie să fie unanim pentru fiecare acuzație, ceea ce s-a întâmplat după numai o zi de deliberări.

Solicitările de autorizații 5G ale unui gigant IT polonez, pe masa CSAT CITEȘTE ȘI Solicitările de autorizații 5G ale unui gigant IT polonez, pe masa CSAT

Procesul lui Hunter Biden a urmat condamnării penale din 30 mai a lui Donald Trump, primul fost președinte american găsit vinovat de o infracțiune și contracandidatul republican al democratului Joe Biden la alegerile din 5 noiembrie. Trump, condamnat pentru 34 de capete de acuzare pentru falsificarea unor registre contabile pentru a acoperi un scandal sexual, îi acuză pe democrați că au instrumentat acest dosar și alte trei urmăriri penale cu care se mai confruntă pentru a-l împiedica să recâștige puterea în meciul de revanșă cu Joe Biden.

Democrații din Congres au indicat cazurile, inclusiv urmărirea penală a lui Hunter Biden, ca o dovadă că Joe Biden nu folosește sistemul judiciar în scopuri politice sau personale, după ce săptămâna trecută a declarat că nu își va grația fiul dacă va fi condamnat.

Cazul Hunter Biden a fost intentat de un procuror special al Departamentului de Justiție al SUA, David Weiss, numit în timpul administrației lui Trump. Weiss l-a acuzat, de asemenea, pe Hunter Biden de trei infracțiuni grave și șase infracțiuni fiscale minore în California, susținând că nu a plătit impozite de 1,4 milioane de dolari între 2016 și 2019, în timp ce a cheltuit milioane de dolari pe droguri, escorte, mașini exotice și alte obiecte de mare valoare. Hunter Biden a pledat nevinovat la aceste acuzații. Un nou proces îl așteaptă în data de 5 septembrie la Los Angeles.

Procesul din Delaware a inclus mărturii ale acuzării din partea fostei soții, a fostei iubite și a cumnatei lui Hunter Biden, care au oferit relatări directe despre spirala dependenței sale în săptămânile dinainte și după ce a cumpărat arma, în octombrie 2018. Procurorii au arătat, de asemenea, mesaje text, fotografii și înregistrări bancare despre care au spus că arată că Hunter Biden era adânc afectat de dependență atunci când a cumpărat arma și că a încălcat legea cu bună știință, răspunzând "nu" la întrebarea dacă este consumator de droguri pe un formular guvernamental de verificare.

Avocații lui Biden au încercat să demonstreze că acesta nu folosea droguri când a cumpărat arma și că nu a avut intenția de a înșela, deoarece nu se mai considera consumator de droguri atunci când a completat formularul.

Apărarea a chemat-o la bară pe fiica lui Hunter Biden, Naomi Biden, care a declarat că tatăl ei părea să se simtă bine atunci când l-a văzut cu puțin timp înainte și după ce a cumpărat arma.

Biden riscă teoretic 15 până la 21 de luni de închisoare, dar experții în drept spun că inculpații în cazuri similare primesc adesea sentințe mai scurte și este mai puțin probabil să fie încarcerați dacă respectă termenii eliberării lor.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
hunter biden
condamnare