Germania va trimite Kievului un sistem de apărare antiaeriană Patriot suplimentar, într-un "moment critic", anunță Zelenski

Germania va trimite Kievului un sistem de apărare antiaeriană Patriot suplimentar, într-un "moment critic", anunță Zelenski
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 apr 2024

Germania va furniza Ucrainei un sistem suplimentar de apărare antiaeriană Patriot și rachete de apărare antiaeriană de fabricație americană într-un "moment critic" al războiului, în timp ce Kievul se străduiește să-și apere sistemul energetic de intense bombardamente rusești, a anunțat sâmbătă președintele ucrainean Volodimir Zelenski, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

La mai bine de doi ani de la invazia sa la scară largă, Rusia a organizat în ultimele săptămâni trei atacuri aeriene masive asupra centralelor și substațiilor electrice ucrainene, determinând Kievul să lanseze apeluri disperate pentru furnizarea de sisteme de apărare antiaeriană de înaltă performanță.

"Îi sunt recunoscător cancelarului pentru decizia de a furniza încă un sistem Patriot Ucrainei, precum și rachete pentru sistemele de apărare antiaeriană existente", a declarat Zelenski după ce a vorbit la telefon cu cancelarul german Olaf Scholz. El a descris conversația lor ca fiind "importantă, productivă" și a spus: "Fac apel la toți ceilalți lideri ai statelor partenere să urmeze acest exemplu".

Comandantul armatei ucrainene: Situația de pe frontul de est s-a deteriorat considerabil. Ofensiva rușilor s-a intensificat CITEȘTE ȘI Comandantul armatei ucrainene: Situația de pe frontul de est s-a deteriorat considerabil. Ofensiva rușilor s-a intensificat

Germania va preda imediat sistemul Patriot și acesta se va adăuga sistemelor de apărare aeriană care au fost deja livrate și planificate, a precizat Ministerul Apărării într-o postare pe X.

Un rezumat al guvernului german din 10 aprilie cu privire la transferurile de arme și echipamente militare către Ucraina includea două sisteme Patriot pe o listă de echipamente de apărare aeriană deja livrate, ceea ce face ca acesta să fie al treilea din partea Germaniei.

Zelenski a declarat săptămâna trecută că Ucraina are nevoie de 25 de sisteme de apărare antiaeriană Patriot fabricate în SUA pentru a acoperi țara de atacurile rusești. În declarația sa de sâmbătă, făcută pe Telegram, liderul ucrainean a spus că el și Scholz au discutat, de asemenea, despre pregătirile pentru o conferință de reconstrucție la Berlin și un summit de pace în Elveția în luna iunie.

viewscnt
Afla mai multe despre
zelenski
germania
patriot