Programul Operațional Regional a fost descentralizat la nivelul regiunilor de dezvoltare

Programul Operațional Regional a fost descentralizat la nivelul regiunilor de dezvoltare
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 feb 2020

Guvernul a aprobat, în ședința de marți, Ordonanța de Urgență privind descentralizarea Programului Operațional Regional la nivelul fiecărei agenții de dezvoltare regională, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Ioan Marcel Boloș.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

"Acest lucru înseamnă pentru beneficiar, pentru autoritățile locale, că nu mai trebuie să bată drumurile la București pentru aprobarea proiectelor sau contractelor de finanțare, ci această aprobare se va putea lua, începând cu perioada de programare 2021-2027, la nivelul regiunilor, al Agențiilor de Dezvoltare Regională unde urmează să funcționeze aceste autorități de management. Ele sunt extrem de bune pentru autoritățile locale și sper să profite din plin de debirocratizarea instituțională de care vor avea parte, dar și de implementarea unor proiecte de succes la nivelul regiunilor", a afirmat ministrul Fondurilor Europene, citat de Agerpres.

Boloș a adăugat că, tot pe componenta de descentralizare, autoritățile locale vor putea fi implicate în procesul de implementare a proiectelor în infrastructura de transport.

GALERIE FOTO Gelu Voican Voiculescu, venit la Universitate să depună o coroană de flori - atacat și rănit CITEȘTE ȘI GALERIE FOTO Gelu Voican Voiculescu, venit la Universitate să depună o coroană de flori - atacat și rănit

"Primăriile, dacă vor dori să își implementeze o centură ocolitoare pe care au așteptat-o foarte mulți ani de zile, pot să realizeze acest lucru. Proiectul se transferă împreună cu sursa de finanțare către primărie, autoritate locală, și după ce proiectul este finalizat, va fi predat din nou Companiei de drumuri, în vederea administrării", a precizat el.

Ministrul Fondurilor Europene a adăugat că această măsură nu se aplică și centurii ocolitoare a municipiului București.

viewscnt
Afla mai multe despre
fonduri
primari