Tribunalul București a obligat Societatea Română de Televiziune (SRTV), printr-o decizie care poate fi atacată cu apel, să achite Societății Naționale de Radiocomunicații (SNR) o creanță restantă de 40,76 milioane de lei, reprezentând servicii de radiocomunicații (preluarea, transportul și difuzarea terestră a programelor de televiziune) prestate de companie în perioada august - decembrie 2017 și considerate ca fiind neachitate de Televiziunea Română, relevă date analizate de Profit.ro.
Radiocom a mai încercat să recupereze datoria, dar primul demers a eșuat.
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro Orașul meu
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Pentru a acoperi deficitul creat de neîncasarea contravalorii facturilor aferente serviciilor prestate către TVR, SNR a contractat un împrumut de 15 milioane de lei de la Banca Transilvania, care a câștigat, în postura de ofertant unic, o licitația organizată de companie în prima parte a anului 2018.
“Ca urmare a neîncasării contravalorii facturilor aferente serviciilor prestate către Societatea Română de Televiziune, începând din luna august 2017, SNR a fost nevoită să identifice și alte resurse financiare pentru desfășurarea în parametri normali a activității curente a companiei. Apreciem că, în viitorul apropiat, se va rezolva situația cu Societatea Română de Televiziune. În același timp, există posibilitatea ca Societatea Națională de Radiocomunicații să identifice și alte surse financiare, în afară de cele proprii, pentru investiții majore”, se arăta într-un răspuns al companiei remis Profit.ro în luna martie 2018.
SNR este cel mai mare jucător local în domeniul broadcasting-ului (difuzare și transport programe radio și TV). De asemenea, sub brandul Radiocom, compania este furnizor de rețele și servicii de comunicații, transfer de date și Internet.
În 2019, operatorul a obținut un profit net marginal, de 11.692 lei, de la 337.681 lei în 2018 și 25,64 milioane de lei în 2017, primul an cu rezultat pozitiv, după ce în intervalul 2008 - 2016 a raportat pierdere în fiecare an, care, însumate, se apropie de 155 de milioane de lei.
Afacerile au atins 256,3 milioane de lei, comparativ cu 262,4 milioane de lei în 2018.
SNR este controlată integral de stat, prin Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării.