Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, anunță că a inițiat un proiect de hotărâre pentru extinderea Colegiului German „Goethe”. Edilul spune că din cauza lipsei de spațiu, o serie de cursuri nu se pot desfășura în clădire.
Clotilde Armand transmite că a înaintat consilierilor locali un proiect prin care Colegiul German „Goethe” ar putea să se extindă, arată B365.ro.

28 mai Maratonul Fondurilor Europene
Am inițiat un proiect de hotărâre – și l-am înaintat consilierilor locali pentru aprobare – pentru extinderea Colegiului German “Goethe”.
Edilul explică faptul că din cauza lipsei de spațiu o serie de cursuri și programe nu pot avea loc în cadrul unității de învățământ.
La Colegiul German „Goethe”, elevii de liceu merg la cursuri după-amiaza, în intervalul orar 12:00-19:30, iar durata pauzei pentru orele din acest interval de timp este de 5 minute.
Proiectul propus de Clotilde prevede achiziționarea de către Primăria Sectorului 1 a unei clădiri și a două terenuri din apropierea instituției de învățământ. Proiectul se va dezbate în Ședința Consiliului Local de joi, 11 aprilie.
Proiectul valorează aproximativ 3 milioane de euro fără TVA, adică circa 15 milioane de lei.
Totodată, edilul mai spune că Grădinița Colegiului German „Goethe” își desfășoară activitatea într-o clădire închiriată, aflată în strada Christian Tell, locație pentru care Primăria Sectorului 1 semnează, în fiecare an, un contract.

Patru păduri urbane ar putea să fie amenajate în Sectorul 1
În ședința de astăzi se va discuta și un proiect prin care patru păduri urbane se vor planta în Sectorul 1, finanțarea venind prin PNRR. Acestea se vor afla:
- la intersecția Șoselei Străulești cu Bulevardul Ion Ionescu de la Brad (2.557 mp),
- pe strada Gheorghe Pripu (5.081 mp),
- pe strada Marginei (10.084 mp),
- pe strada Străulești (6.121 mp).
Clotilde Armand promite că pe aceste suprafețe se vor planta aproximativ 73.000 de puieți forestieri din diferite specii, precum:
- arbori (stejar roșu, stejar penduculat, stejar brumăriu, cer, dud, plop alb, tei argintiu, frasin, frasin de baltă și salcâm)
- arbuști (alun, corn, liliac, sălcioară, păducel, sânger și lemn câinesc).
Aceste păduri urbane vor fi înconjurate de garduri vii (glădiță, cătină roșie și lemn câinesc).
Proiectul urmează să fie depus în cadrul apelului de proiecte PNRR/2023/C2/ Componenta C2- Păduri și protecția biodiversității. Suma totală eligibilă este de 1,2 milioane lei. Cheltuielile neeligibile care pot apărea pe durata implementării proiectului vor fi asigurate din bugetul local.
Acum, proiectul trebuie să fie aprobat de Consiliul Local Sector 1.
Clotilde Armand a precizat că zonele au fost cadastrate, terenurile se află în administrarea PS1 și nu au probleme juridice, iar toate avizele au fost obținute.