Ministrul Sănătății: Dacă vom institui restricții de circulație, nu vor fi pentru vaccinați

Ministrul Sănătății: Dacă vom institui restricții de circulație, nu vor fi pentru vaccinați

Inquam Photos/Octav Ganea

Profit.ro
Profit.ro
scris 28 aug 2021

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a afirmat că dacă va fi nevoie să fie instituite restricții de circulație pe fondul creșterii numărului de cazuri de COVID-19, acestea nu vor viza persoanele vaccinate. Potrivit lui Mihăilă, prioritar pentru autorități este să fie accelerată campania de vaccinare - „cea mai eficientă măsură de prevenție și de limitare a răspândirii infecției”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

“Dacă cifrele se înrăutățesc, este nevoie să intervenim cu măsuri de prevenție și de limitare a răspândirii infecției. Ce vrem să facem cu prioritate este să accelerăm campania de vaccinare, pentru că este cea mai eficientă măsură de prevenție și de limitare a răspândirii infecției, și să ținem cât de mult timp posibil putem școlile deschise, pentru că nu vrem să mai avem acele efecte asupra educației copiilor care sunt consecințe a ce s-a întâmplat anul trecut. Acestea sunt principiile de la care plecăm. Este clar că în acest context, dacă va fi nevoie să instituim mijloace de restricție de circulație, ele nu vor viza persoanele vaccinate, în primul rând, și, ca ultimă instanță, vor fi afectate școlile. În rest, vom discuta în funcție de evoluție”, a declarat Ioana Mihăilă, relatează News.ro.

Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov CITEȘTE ȘI Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov

Cât privește discuția publică privind certificatelșe false de vaccinare sau de metoda „vaccinului la chiuvetă”, Mihăilă spune că nu există până acum o evidență clară a certificatelor false de vaccinare semnalate, încurajând medicii și pacienții să colaboreze cu anchetatorii pentru a-i descoperi pe cei care au recurs la astfel de metode.

„Suntem în legătură cu organele de cercetare și în momentul în care primim informații legate de emiterea de certificate false de vaccinare, sesizăm poliția și acele structuri din sistemul de stat care trebuie să investigheze. Nu avem până acum o evidență clară câte certificate false au fost semnalate. Discutăm cu medicii din spitale, cei care primesc și internează din ce în ce mai mulți pacienți care apar în evidențe ca vaccinați și care atunci când au o formă moderat-severă, recunosc că de fapt sunt nevaccinați și încurajăm medicii și încurajăm pacienții să colaboreze cu poliția pentru a-i descoperi pe cei care au recurs la astfel de metode și vorbim mai ales de personalul medical care a emis certificate de vaccinare fără ca pacienții să fie vaccinați”, a afirmat Ioana Mihăilă.

eMAG Seller Credit – finanțare cu dobândă zero pentru cei care vând prin eMAG Marketplace CITEȘTE ȘI eMAG Seller Credit – finanțare cu dobândă zero pentru cei care vând prin eMAG Marketplace

Polițiștii din Timiș au deschis recent o anchetă, dar și dosar penal, după ce mai mulți pacienți cu forme severe de COVID-19 au fost internați la Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din Timișoara, deși dețineau certificate de vaccinare. Polițiștii vorbesc de metoda ”vaccinului la chiuvetă” folosită de unii medici de familie înscriși în programul de imunizare. Mai exact, suspiciunea vizează medici care ar fi aruncat la chiuvetă vaccinuri pe care le-ar fi trecut ca fiind administrate unor persoane, contra unor sume de bani, acele persoane primind astfel certificate de vaccinat și intrând în bazele de date naționale și internaționale ca fiind inoculați, când de fap ele nu ar fi fost vaccinate.

viewscnt
Afla mai multe despre
vaccin
restrictii