Parchetul General a găsit 10,5 milioane de euro în contul vicepreședintelui PSD Caraș-Severin

Parchetul General a găsit 10,5 milioane de euro în contul vicepreședintelui PSD Caraș-Severin

Foto: stiridinbanat.ro

scris 13 ian 2016

Procurorii Parchetului General au pus sechestru asupra sumei de 10,5 milioane de euro pe care au descoperit-o într-un cont bancar al vicepreședintelui PSD Caraș-Severin, Ion Bejeriță, reținut sub acuzația de evaziune fiscală, spălare de bani și fals. Două imobile și tot atâtea terenuri ale politicianului au fost, de asemenea, sechestrate.

Vicepreședintele PSD Caraș-Severin, Ion Bejeriță, făcea parte dintr-o rețea specializată în evaziune fiscală prin falsificarea de documente, cu scopul diminuării valorii TVA și pe cea a impozitelor care trebuiau plătite către stat.

Bejeriță și complicii săi - Axente Obrejan, Petrișor Lincan și Tailor Căcărează - controlau societăți comerciale care obțineau contracte cu diverse instituții de stat. Pentru diminuarea valorii taxelor și impozitelor pe care le aveau de plată ei întocmeau contracte fictive cu firme fantomă sau controlate de "săgeți" (cetățeni străini). Sumele aferente contractelor fictive ajungeau în conturile lui Ion Bejeriță și ale complicilor.

Procurorii Secției de Urmărire Penală și Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au descoperit într-un cont al vicepreședintelui PSD Caraș-Severin suma de 10.585.691 euro. Anchetatorii au instituit poprire asupra contului. Două terenuri și tot atâtea case ale lui Ion Bejeriță, situate în municipiul Caransebeș, au fost sechestrate.

Bejeriță și cei patru complici au fost prezentați Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
sechestru
cont
psd
caraș-severin
bejerita