Prețul gigacaloriei în București a fost dublat. ”Va fi un colaps generalizat.”

Prețul gigacaloriei în București a fost dublat. ”Va fi un colaps generalizat.”
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 ian 2022

Fostul primar al Capitalei Gabriela Firea a anunțat că ANRE a aprobat tariful local pentru Termoenergetica, acesta fiind de 980 de lei, dublu față de cât era în prezent. Firea susține că bucureștenii vor plăti facturi mai mari pentru apa ”călâie” pe care o primesc ”cu țârâita”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

”Vreau să vă spun că greul de acum începe (...) ANRE a aprobat tariful local Termoenergetica pentru producție, transport, distribuție a energiei termice. Acest tarif, ca să înțeleagă absolut toți cei care ne urmăresc, reprezintă tariful ELCEN, care ține de Ministerul Energiei, plus tariful Termoenergetica ce ține de Primărie și în continuare va fi aprobat de Consiliul General. Dar, atenție că este foarte grav, tariful total ajunge la aproape 1.000 lei pe gigacalorie. Adică 980 lei.

FOTO Grupul american Philip Morris International pregătește investiții suplimentare de peste 100 milioane dolari în România și lansează și un nou produs CITEȘTE ȘI FOTO Grupul american Philip Morris International pregătește investiții suplimentare de peste 100 milioane dolari în România și lansează și un nou produs

Deci ceea ce vă spun sunt lucruri aflate astăzi foarte grave. Până acum era 490 lei costul pe gigacalorie. Încă o dată, 980 crescut de la 490. Populația plătea 163. Azi, când vorbim, există subvenția de doar 163”, a declarat Firea, la Antena 3.

Întrebată, de asemenea, ce se întâmplă cu facturile, fostul primar general al Capitalei susține că va fi ”un colaps generalizat”.

”Un colaps generalizat. Plătește pentru apa cu țârâita, când primește puțină apă caldă, călâie și puțină căldură. Stai în frig și fără apă caldă”, a mai precizat Firea. 

viewscnt
Afla mai multe despre
firea
caldura