Uzina Dacia nu a fost afectată de blocajele furnizorilor de componente din Europa. Mesajul Renault pentru România. Măsuri anticoronavirus în companie

Uzina Dacia nu a fost afectată de blocajele furnizorilor de componente din Europa. Mesajul Renault pentru România. Măsuri anticoronavirus în companie
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 16 mar 2020

Dacia nu a fost afectată până în acest moment de disfuncționalitățile cu care alți constructori din Europa, în special din Italia și Spania, se confruntă. Activitatea de producție de automobile din România se desfășoară normal, potrivit reprezentanților Group Renault.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Chiar dacă Renault trece prin blocaje ale activității în Spania, din cauza unor întreruperi ale livrărilor de componente, chiar dacă Fiat Chrysler a oprit producția în uzinele din Italia, Serbia și Polonia, chiar dacă PSA Group a anunțat că oprește activitatea în toate cele 15 uzine din Europa ale companiei, uzina Dacia funcționează în continuare în România.

„În prezent, uzina din Mioveni funcționează în parametri normali. Este dificil să estimăm impactul COVID – 19. Avem un dispozitiv de management împreună cu furnizorii și operatorii noștri logistici. Activitățile de Supply – Chain, Achiziții, Inginerie, Calitate sunt implicate pentru a veni cu soluții alternative, dacă acest lucru e necesar pentru continuarea activităților”, a transmis pentru Profit.ro Direcția Comunicare Groupe Renault România. Unul dintre avantajele de care se bucură uzina Dacia este legat de fgaptul că mare parte din furnizorii de componente și-au plasat în apropiere de Mioveni centre de producție.

În plus, Group Renault a luat o serie de măsuri în toate centrele de activitate din România, pentru a preveni răpândirea epidemiei.

Tesla și-a chemat de urgență angajații din Germania, de teama coronavirusului și a opririi zborurilor dinspre Europa CITEȘTE ȘI Tesla și-a chemat de urgență angajații din Germania, de teama coronavirusului și a opririi zborurilor dinspre Europa

„În contextul propagării virusului COVID -19 la nivel global, Groupe Renault are ca prioritate sănătatea angajaților săi și a luat măsuri de prevenție la nivelul tuturor activităților pe care le desfășoară în România în Renault Bucharest Connected, Titu, Oarja, Mioveni și Pitești.”, precizează compania. Iată și măsurile pe care Group Renault le-a luat:

„Periodic, toți angajații au fost informați asupra importanței respectării măsurilor de igienă, cele 10 reguli1 de prevenire a infectării cu COVID-19, promovate la scară națională de Guvernul României.

- Măsuri de prevenție și de dezinfecție au fost implementate în toate site-urile din România.

- Angajații care au copii școlarizați și a căror activitate nu se poate derula la domiciliu pot solicita aplicarea Legii privind acordarea de zile libere părinților pentru supravegherea copiilor, în situația închiderii temporare a unităților de învățământ.

- Deplasările profesionale în România sunt limitate.

- Munca de la domiciliu este recomandată, atunci când activitatea desfășurată permite adoptarea acestei soluții.

- Sunt prioritizate întâlnirile la distanță.

- Evenimentele cu public intern numeros, programate până la sfârșitul lunii martie, au fost amânate.

- A fost pusă în funcțiune o linie telefonică de urgență pentru toți angajații, în vederea informării constante,  în cazul în care apare posibilitatea ca unul dintre angajați să fi fost în contact cu o persoană infectată.”

viewscnt
Afla mai multe despre
uzina dacia coronavirus
blocaje furnizori compnente auto europa
masuri preventie coronavirus
group renault romania