Șoferii Uber din New York vor intra în grevă săptămâna viitoare, cu puțin timp înainte de listarea la bursă a companiei

Șoferii Uber din New York vor intra în grevă săptămâna viitoare, cu puțin timp înainte de listarea la bursă a companiei
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 mai 2019

Șoferii Uber Technologies din New York vor intra în grevă săptămâna viitoare, cu puțin timp înainte de listarea la bursă a companiei, pentru a protesta față de condițiile de angajare considerate nedrepte, potrivit unui sindicat al taximetriștilor, transmite Reuters, citată de News.ro.

Protestul scoate în evidență dificultatea Uber de a găsi o soluție de reducere a costurilor legate de șoferi, pentru a deveni profitabilă, concomitent cu acordarea unor câștiguri suficiente șoferilor pentru a le menține serviciile.

Urmărește-ne și pe Google News

Șoferii Uber, ca și cei ai Lyft și ai altor companii care utilizează aplicații pentru ride-hailing, vor fi în grevă miercuri, timp de două ore.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Uber anticipează că va stabili joi prețul ofertei publice inițiale, urmând ca acțiunile să intre vineri la tranzacționare la bursa din New York.

Șoferii din New York se vor alătura în acest fel colegilor lor din San Francisco, Chicago, Los Angeles, San Diego, Philadelphia și Washington, D.C., care vor intra în grevă.

Reacția Uber după lovitura din Cluj: Decizia este dezamăgitoare. Compania crede însă că aplicația poate continua să funcționeze CITEȘTE ȘI Reacția Uber după lovitura din Cluj: Decizia este dezamăgitoare. Compania crede însă că aplicația poate continua să funcționeze

Alianța Taximetriștilor din New York a anunțat că șoferii cer siguranța locurilor de muncă, venituri din care să poată trăi și o limită pentru sumele pe care companiile de ride-hailing le pot colecta de pe urma curselor.

“Uber susține că suntem contractori independenți chiat dacă ne stabilește tarifele și ne controlează ziua de muncă. Directorii Uber se îmbogățesc din munca noastră. Ar trebui să ne trateze cu respect. Vom intra în grevă pentru a da mesajul că șoferii vor continua să se ridice”, a declarat Sonam Lama, membru al Alianței și șofer al Uber din 2015.

Uber a avertizat în prospectul ofertei publice inițiate că afacerile sale vor fi afectate dacă șoferii vor fi incluși în categoria de angajați în loc de contractori independenți.

Compania speră să fie evaluată la 80,5 miliarde dolari - 91,5 miliarde de dolari. În primul trimestru din 2019, Uber a înregistrat pierderi.

Reprezentanții Uber nu au fost disponibili pentru comentarii.

Lyft a anunțat într-un comunicat că în ultimii doi ani câștigul pe oră al șoferilor a crescut. ”Peste 75% dintre șoferi conduc sub 10 ore pe săptămână pentru a-și suplimenta slujbele deținute. În medie, șoferii la nivel național câștigă peste 20 de dolari pe oră”, potrivit Lyft.

viewscnt
Afla mai multe despre
uber
greva
soferi
listare
new york
bursa