STB contractează avocați în planul de control al călătorilor și reducere a numărului celor fără bilet

STB contractează avocați în planul de control al călătorilor și reducere a numărului celor fără bilet
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 29 apr 2022

Casele de avocatură Betrice Onica-Jarca& Asociații și Nemeș Voicu Bilan au depus oferte la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București - Ilfov (TPBI) pentru servicii de consultanță privind transferul activităților de control și vânzare a titlurilor de călătorie către o nouă societate, al cărei unic acționar va fi TPBI, relevă date analizate de Profit.ro. Asociația urmărește prin acest transfer să reducă numărul călătorilor fără bilet din mijloacele de transport ale Societății de Transport București (STB) și să sporească veniturile din vânzarea biletelor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Oferta Nemeș Voicu Bilan are ca terți Darian DRS Tax SRL și Darian DRS SRL.

"TPBI s-a constituit sub forma unei structuri de cooperare a autorităților publice locale din regiunea București - Ilfov, destinate exercitării și realizării în comun a competențelor autorităților administrației publice locale referitoare la prestarea serviciilor de transport public. Potrivit mandatului obținut de la membrii Asociației (Municipiul București, Județul Ilfov și 40 de UAT-uri de pe raza Județului Ilfov), TPBI a încheiat în calitate de autoritate contractantă cu operatorul regionali Societatea de Transport București STB SA, un contract de delegare a gestiunii serviciului de transport public de călători, pe o perioadă de 10 ani, în temeiul cărora prestează serviciul public de transport local de călători. Conform legislației naționale și contractului de delegarea antereferit, riscul privind realizarea veniturilor este alocat TPBI ca și reprezentant al Unităților Administrativ Teritoriale, iar riscul privind realizarea costurilor este alocat operatorilor de transport.

Astfel, interesul creșterii veniturilor prin încasarea contravalorii titlurilor de călătorie și, ulterior, reducerea fraudei privind călătoria fără un titlu de călătorie valabil este în mod direct asociat TPBI. Necesitatea creșterii numărului de călători și a veniturilor din încasări directe presupune un efort integrat și îmbunătățit la nivelul întregii regiuni. Toate aceste acțiuni sunt în atribuțiile exclusive ale TPBI și vor fi realizate integrat doar prin preluarea în totalitate a activităților de control al călătorilor și comercializare de titluri de călătorie", scrie în documentația licitației.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: În acest moment, atenția investitorilor se duce mai mult către zona de cripto. Bitcoin este în continuare favorizat CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: În acest moment, atenția investitorilor se duce mai mult către zona de cripto. Bitcoin este în continuare favorizat

Estimate la 300.000 lei, fără TVA, serviciile de consultanță necesită analize complexe de natură juridică, dar și tehnică și economică, care vor fi prestate într-un termen de maxim 4 luni de la semnarea contractului.

Analiza se va realiza individual pentru controlul titlurilor de călătorie și emiterea și vânzarea titlurilor de călătorie.

Ofertele vor fi deschise la finele lunii aprilie.

viewscnt
Afla mai multe despre
stb
tpbi
control
vanzare
bilete
venituri
transfer
consultanta
licitatie