Tranzacție - Bitdefender cumpără în Singapore

Tranzacție - Bitdefender cumpără în Singapore

Florin Talpeș, fondator Bitdefender

Profit.ro
Profit.ro
scris 29 iun 2023

Furnizorul de soluții de securitate IT Bitdefender, unul dintre cele mai cunoscute branduri româ­nești IT la nivel inter­na­țional și cel mai mare pro­du­cător local de software, controlat de familia de antreprenori Măriuca și Florin Talpeș, a cumpărat firma de securitate cibernetică Horangi, din Singapore.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Horangi, fondată în 2016, are 121 de angajați. Platforma sa emblematică, Horangi Warden, este o soluție în cloud care securizează infrastructurile critice pentru sute de organizații, pe toate platformele majore de cloud public, inclusiv AWS, Azure și Google Cloud.

Odată cu această achiziție, Bitdefender va încorpora capabilitățile Horangi Cloud Infrastructure Entitlement Management (CIEM) și Cloud Security Posture Management (CSPM) în platforma unificată de analiză a riscului și a securității Bitdefender GravityZone.

EXCLUSIV Trencadis, cu un nou acționar majoritar, alături de Frank Timiș, și-a fixat planul pe 12 luni. CIO în Guvernul Dăncilă CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Trencadis, cu un nou acționar majoritar, alături de Frank Timiș, și-a fixat planul pe 12 luni. CIO în Guvernul Dăncilă

Bitdefender înregistrat anul trecut afaceri de 1,45 miliarde de lei, în urcare cu 34,5% față de 2021, conform datelor analizate de Profit.ro.

Profitul net a sporit cu 34,6%, la 292,3 milioane de lei, care reprezintă echivalentul a 20,15% din cifra de afaceri, de la 20,02% în 2021 și 16,2% în 2020.

Datoriile au urcat cu 31,8%, la 191,8 milioane de lei, în timp ce creanțele au scăzut cu 9,3%, la 243,6 milioane de lei.

Numărul mediu de angajați a crescut cu 8,8%, de la 1.350 la 1.469.

Diminuarea veniturilor și clienților taie din numărul de angajați ai Orange Communications, fostul Romtelecom. Peste 500 de salariați vor fi disponibilizați CITEȘTE ȘI Diminuarea veniturilor și clienților taie din numărul de angajați ai Orange Communications, fostul Romtelecom. Peste 500 de salariați vor fi disponibilizați

La finele anului trecut, compania avea lichidități în conturi de 177 milioane de lei, cu 55,6% mai puțin față de 2021.

În decembrie 2021, Profit.ro a anunțat că Bitdefender pregătește lansarea unui IPO pe piața de capital din SUA, consultanții angajați fiind JP Morgan și Morgan Stanley, la o evaluare care să-i aducă statutul de unicorn.

În anul 2017, Bitdefender a fost evaluată la peste 600 de milioane de dolari în urma unei tranzacții prin care fondul european Vitruvian Partners a preluat 30% din acțiunile companiei de la Axxess Capital.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitdefende
afaceri
profit net
datorii
creante
salariati
lichiditati