Tranzacție: Grupul german Allgeier preia producătorul de software iQuest Group, companie înființată de un antreprenor clujean

Tranzacție: Grupul german Allgeier preia producătorul de software iQuest Group, companie înființată de un antreprenor clujean
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 14 aug 2018

Compania germană Allgeier va prelua pachetul majoritar de acțiuni al producătorului de software iQuest Group, care deține centre de dezvoltare în Cluj-Napoca, București, Sibiu, Brașov și Craiova. Anul trecut, afacerile iQuest au atins 32 milioane de euro, fiind unul dintre cei mai mari jucători în domeniul software.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Cu sediul central în Germania, iQuest și-a început activitatea în 1998 și are peste 700 de angajați. Compania a fost înființată de antreprenorul clujean Cornelius Brody.

Fondatorul Total Soft a fost cooptat în Consiliul de coordonare al Asseco SEE, integrator IT cu afaceri de peste 145 milioane lei CITEȘTE ȘI Fondatorul Total Soft a fost cooptat în Consiliul de coordonare al Asseco SEE, integrator IT cu afaceri de peste 145 milioane lei

Grupul iQuest, care în România este prezent prin iQuestTechnologies Cluj-Napoca și iQuest Technologies Brașov, a înregistrat venituri de 32 milioane de euro în 2017, pentru acest an fiind estimate venituri de 38 milioane de euro, conform datelor remise Profit.ro.

Anul trecut, cele două entități din România au generat afaceri de 146,1 milioane de lei, de la 149,28 milioane de lei în 2016. Profitul net a urcat de cinci ori, la 5,6 milioane de lei, potrivit datelor de la Ministerul Finanețelor Publice. Numărul mediu de salariați a scăzut la 511, de la 565 în 2016.

Cu sediul central în Munchen, grupul Allgeier are centre de dezvoltare în Praga și Timișoara, precum și în India, Vietnam și China, deservite de peste 5.000 de programatori.

Anul trecut, Allgeier a avut venituri de peste 580 milioane euro și EBITDA de 26,5 milioane euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
iquest
allgeiger
preluare